Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk / Sport

Sportief bloed

Sport is een rode draad in mijn leven. Best gek dat ik nu pas besef hoeveel sport voor mij betekent. Sport is met de paplepel ingegoten, want ik ben opgegroeid met sportieve ouders. Sport werd bij ons thuis altijd gestimuleerd. Naast de reguliere zwemlessen, stond ik op het hockeyveld en leerde ik tennissen. Als 4-jarige kleuter stond ik op de latten en heb net zolang skiles gehad totdat ik met de plaatselijke raceclub off piste de berg afsjeeste.

Op zaterdagen ging ik met een bus vol kinderen naar de Vechtsebanen in Utrecht om te schaatsen. En op de middelbare school had ik ook nog op zondag golfles. We gingen vaak dagjes fietsen in eigen land, maar ook op fietsvakantie in de Italiaanse Dolomieten. En samen met mijn ouders en broer heb ik als kind in Mexico mijn scuba duikbrevet behaald. Hoe gaaf is dat? 

Nu heb ik zelf kinderen en terugkijk naar mijn eigen jeugd vind ik het zó tof wat mijn ouders voor mij hebben gedaan en de mogelijkheden die ik heb gekregen. Overgewicht bij kinderen is nu veelbesproken en beweging is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Ik vind het ook belangrijk dat mijn kinderen sportief opgroeien. Gelukkig zijn mijn kids lekker actief en vinden ze het heerlijk om buiten te spelen, te klimmen en te klauteren. Ze zijn stapelgek op zwemmen. We fietsen en skelteren veel. We rennen, huppelen, hinkelen, voetballen, (doen een poging tot) hockeyen en tennissen. Ik kan niet wachten totdat ze oud genoeg zijn om samen fun runs te rennen en samen te trainen in de sportschool.

It’s a way of life.

Ik ben mijn ouders enorm dankbaar voor de “door weer en wind” sportieve basis die zij mij hebben gegeven. Ik besef nu pas hoeveel sport voor mij betekent. Sporten is een belangrijke bouwsteen voor mijn gezondheid. In mijn studententijd schonk ik weinig aandacht aan beweging. Dat is misschien ook de reden dat ik in die tijd het minst lekker in mijn vel zat. Sport is net zo belangrijk voor je geestelijke gezondheid als je lichamelijke gesteldheid. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar juist door mijzelf fysiek flink uit te dagen en in het zweet te werken, kan ik ontspannen, voel ik me fit en krijgt mijn humeur een enorme boost. Sporten heeft mijn zelfvertrouwen opgekrikt. Door het sporten, verleg ik mijn grenzen en kan ik meer dan ik had gedacht. Het behalen van trainingsdoelen geeft me een gevoel van onoverwinnelijkheid. Ik heb meer kracht, een betere conditie en meer energie. Door te sporten sta ik steviger in het leven.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo