Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Mindset

Maak van jezelf een prioriteit!

Jezelf op één zetten is niet egoïstisch, maar van levensbelang. Het moederschap vond ik overweldigend en na het krijgen van mijn kinderen, cijferde ik mijzelf compleet weg. Ik vond het moeilijk om als moeder voor mezelf te kiezen. Mijn eigen geluk was wel het laatste waar ik mee bezig was. Ik wilde alles perfect doen. Mijn angst voor oordelen van anderen hielp ook niet mee. Hierdoor verloor ik mezelf uit het oog en was prikkelbaar, emotioneel en chronische moe. Ik leefde op mijn reserves en ervaarde continu spanning. Mijn batterij was leeg.

Become a priority in your life!

Ik vond het moeilijk om hulp te vragen, maar ik wist ook dat het zo niet langer door kon gaan. Mijzelf op één zetten, ging mij niet natuurlijk af en daarom heb ik hier hulp bij gezocht. Ik heb geleerd hoe waardevol het is om aan jezelf te denken. Hoe beter je namelijk in je vel zit en hoe meer energie je hebt, hoe beter je er kunt zijn voor de mensen om je heen. Ik leerde om anders om te gaan met gedachten en gevoelens die mij weerhouden om tijd en aandacht aan mezelf te besteden. Ik leerde om voldoende hulp in te schakelen, te slapen wanneer het kan, te focussen op zelfzorg en te vertrouwen op mezelf.

Tijd voor jezelf zonder schuldgevoel

Aan diegenen die dichtbij me staan, heb ik uitgelegd waarom ik nu vaker voor mezelf kies. Het is fijn om hier open over te kunnen zijn. Voor mezelf kiezen, betekent ook dat ik me richt op activiteiten die me energie geven in plaats van energie kosten. Over het afzeggen van een afspraak kon ik mij hiervoor enorm schuldig voelen. Dan liet ik de afspraak toch maar doorgaan, terwijl ik eigenlijk aan het einde van mijn latijn was en alleen maar behoefte had aan goede nachtrust. Een afspraak afzeggen op het laatste moment vind ik niet prettig. Maar als je de afspraak op tijd annuleert en uitlegt dat je het even wat rustiger aan moet doen en tijd voor jezelf nodig hebt, hoef je je er wat mij betreft echt niet schuldig over te voelen. Ergens las ik het volgende: ‘als je moeite hebt om voor jezelf te kiezen, denk dan eens aan het instructiefilmpje in het vliegtuig waarbij je als ouder eerst het zuurstofmasker op moet zetten, voordat je je kind helpt.‘ Heftige vergelijking, vind ik, het druist zo tegen mijn gevoel in. Maar er zal een kern van waarheid in zitten.

Voorbeeldfunctie

Het is goed dat mijn kinderen zien, dat ik dingen voor mezelf doe. Dat ik geniet van sporten en graag afspreek met vriendinnen en allerlei (nieuwe) activiteiten onderneem. Kinderen leren door eigen ervaringen en het voorbeeld dat ze krijgen. Zo geef ik hen mee, dat het goed is om eigen keuzes te maken en te genieten van tijd voor jezelf. Ik hoop dat mijn kinderen later lekker in hun vel zitten, een goed gevoel over zichzelf hebben, dat ze voor zichzelf opkomen, plezier hebben en in evenwicht zijn. Simpelweg, gelukkig zijn.

Ik moest mijzelf goed leren kennen, maar nu zorg ik elke dag óók voor mijzelf. Zelfliefde is dé sleutel tot verandering en groei. Door meer van mezelf te houden, ben ik succesvoller en sta ik steviger in mijn schoenen. Ik kan dingen makkelijker loslaten. Als iets niet goed gaat of anders loopt dan vooraf bedacht, dan accepteer ik dat. Er is niet één manier of methode. Ieder doet het op zijn eigen manier. Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen, tijd voor mezelf in te plannen en zo een leukere en vooral relaxtere moeder te zijn.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo