Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

Trampoline springen

Bewegen doe ik het liefst met veel variatie. Het continu herhalen van dezelfde work outs, dat werkt gewoon niet voor mij. In de sportschool kon ik veel variëren, maar ook thuis probeer ik dit te doen. De ene keer ga ik een flink stuk wandelen, een andere keer kies ik voor een rondje rennen of skaten. Trampoline springen is een leuke variatie op mijn gebruikelijke portie cardio. Het is alles behalve saai en ook nog eens geschikt voor het hele gezin.

Work out

Wie wel eens op een trampoline heeft gestaan, kan vast beamen. dat het mega veel energie kost. Met een paar minuten merk je al hoe intensief je beweegt. Dit komt, omdat je op de trampoline al je spieren gebruikt. Doordat je steeds uit balans raakt, moet je je spieren aanspannen om rechtop te blijven. Je hoeft er dus niet veel moeite voor te doen om veel verschillende spiergroepen te trainen.

Door te trainen in verschillende ritmes kun je effectief je conditie trainen. Maar daarnaast is trampoline springen een goede ‘fatburn’ workout. Wist je dat je meer calorieën verbrandt met een half uurtje trampolinespringen dan met hardlopen? En dat je lichaam hier sneller van herstelt? 

A jump a day keeps the sadness away!

Fitness trampoline

Mijn man reageerde iets minder enthousiast op mijn nieuwe hobby. ‘Leuk dat jij bedenkt om te gaan springen, maar waar moeten we dat ding laten?’ Daar had ik al gauw een oplossing voor gevonden. Specifit biedt een compacte trampoline die ook nog makkelijk op te bergen is.

Doordat de trampoline compact is, kun je gewoon lekker jumpen in je woonkamer. Zo zet ik hem lekker voor de tv en ondertussen kijk ik wat tv. Met mooi weer zet ik de trampoline buiten in de tuin. Ik ben niet de enige in het gezin die veel plezier heeft van de trampoline. Ook mijn kinderen vinden het springen op de trampoline geweldig. We maken er bijvoorbeeld een spelletje van om om de beurt een aantal sprongen te maken of een gekke sprong te maken die we vervolgens allemaal na moeten doen. Zo ben je spelenderwijs gezond bezig. Trampoline springen is echt een leuke manier om gezond bezig te zijn.

Specifit | https://www.thuisfitnessxl.nl/

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo