Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Stoelmassage op werk

Eerder liet ik stoelmassages op werk aan mij voorbij gaan. Je kent het vast wel… te druk, het komt niet uit. Maar ik had ook twijfels. Een massage op werk, is dat écht ontspannend? Kun je helemaal tot rust komen tijdens een stoelmassage op kantoor? En heb je zo’n massagestoel wel eens gezien? Dat is toch ongemakkelijk? Volgens mijn werkgever zijn stoelmassages een weldadige vorm van ontspanning, maar ook een ervaring die je bewust kan maken van je eigen lijf en gezondheid. Dat moest ik toch maar eens uitproberen.

Zonder eindejaarsstress de feestdagen in!

De massage werd gegeven in een afgesloten ruimte. Fijn, geen collega’s die per ongeluk binnen lopen. Totaal duurt de afspraak zo’n twintig minuten. Deze tijd omvatte een intake, waarin de masseur naar mijn fysieke gesteldheid informeerde en natuurlijk de massage zelf. Tijdens een stoelmassage kun je er voor kiezen om je kleding aan te houden. Dan is de massage wat laagdrempeliger dan een gewone massage (met olie). Gelukkig, dat scheelde me weer zo’n ongemakkelijk moment met uitkleden enzo.

De masseur had een prettige manier van benaderen, waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. Mijn rug, nek, schouders en armen werden behandeld door op bepaalde plekken te drukken en te wrijven. Ik liet het maar gewoon op me af komen en probeerde alles om me heen even los te laten. De massage vond ik verrassend ontspannen. Het is een heerlijk momentje van rust en mijn lichaam heeft absoluut een boost gekregen. Mijn spieren zijn goed verwend en de massage heeft absoluut geholpen om meer te ontspannen. Wel gaf de masseur aan, dat een massage met olie nog beter zal zijn voor mijn spieren. Aan de spanning van mijn spieren merkte ze op, dat ik veel sport. De volgende keer ga ik zeker voor de stoelmassage mét olie!

Vitaliteit op de werkvloer

Ik beschouw de stoelmassage als een ‘luxe extraatje’, maar werkgevers zijn ook gebaat bij het aanbieden van stoelmassages aan hun medewerkers. Zo schijnt een stoelmassage de productiviteit van werknemers ten goede te bevorderen, is er minder ziekteverzuim en het werkplezier wordt vergroot. Naast stoelmassages biedt mijn werkgever meer momenten waarop gezondheid en vitaliteit centraal, zoals lunchwandelingen en workshops. Ik ben blij met de betrokkenheid die mijn werkgever toont en investeert in de gezondheid van mijn collega’s en van mij!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo