Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Krachttraining is goed voor je

krachttraining sportschool vrouw

Krachttraining is niet alleen maar voor bodybuilders en fitgirls. Het is juist ook voor mensen die gezond ouder willen worden. Voor papa’s en mama’s die fit willen blijven, voor mensen die willen afvallen en lekkerder in hun vel willen zitten, maar ook voor ouderen die fit oud willen worden.

Krachttraining is voor iedereen

Krachttraining heeft voor iedereen gezondheidsvoordelen. Deze manier van sporten is gericht op het trainen van je spieren. Het is belangrijk en daarom heeft krachttraining een plek gekregen in de Nationale Beweegrichtlijnen. In de Beweegrichtlijnen geeft de Gezondheidsraad aan hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid, van jong tot oud. Volwassenen worden aangeraden om twee maal per week spierversterkende- en botversterkende activiteiten te doen.

Sterke spieren maken dagelijkse activiteiten makkelijker. Voorbeelden van spierversterkende activiteiten: trainen van kracht, uithoudingsvermogen en omvang van de spieren, bijvoorbeeld met hardlopen en bootcamps. Door sterke botten ontstaan minder snel botbreuken. Voorbeelden van botversterkende activiteiten zijn trampoline- en touwtjespringen.

Leer krachttraining van de professional

Toen ik met krachttraining begon, deed ik maar wat. Zonde eigenlijk. Ik had geen idee of mijn houding goed was en of de intensiteit van mijn training voldoende was. Daarom besloot ik om een aantal keer te trainen met een personal trainer. “Effectief trainen, feedback op mijn oefeningen en hulp bij mijn houding om mijn resultaten een boost te geven.” Zo heb ik mijn eerste personal training ervaren. Een personal trainer past de training aan op jouw wensen en jouw lichamelijke conditie. Of je nu al veel ervaring hebt met krachttraining of niet.

Voorkom blessures

Bij de uitvoering van de oefeningen controleert de personal trainer jouw houding. Je houding is belangrijk, want een verkeerde beweging is zo aangeleerd en verkeerd trainen kan vervelende blessures veroorzaken. Door middel van personal training train je op een veilige manier en zonder pijn.

Na deze eerste kennismaking met krachttraining ben ik zelf gaan trainen. Toch merkte ik dat ik het moeilijk vond om de oefeningen steeds zwaarder te maken en miste ik variatie. Sinds een paar maanden train ik iedere maand met een personal trainer die een trainingsschema opstelt en deze met mij doorneemt. Dit is voor mij de perfecte manier om aan krachttraining te doen.

Krachttraining zorgt niet alleen voor grotere spieren, maar ik krijg ook meer spiermassa, het verbetert mijn metabolisme, ik voel mij energieker en mijn zelfvertrouwen groeit. Krachttraining heeft volop positieve effecten op je lijf en mind!

Lees ook

Speed skaten met Powerslide
Oefeningen met een fitnesselastiek
Circuit groepstraining

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo