Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Skaten / Sport

Speed Skaten met Powerslide

speed skaten inline skates Powerslide

Skeeleren is genieten, maar ook nog eens gezond! Het is heerlijk om over het asfalt te rollen en te genieten van het buitenzijn. Het is een toegankelijke sport en een goede workout, want je gebruikt bijna al je spieren. Tot nu toe heb ik met veel plezier geskate op fitness skates. Dit zijn de meest allround skates die je kunt gebruiken voor pleziertochtjes en trainingen. Maar ik merk dat ik toe ben aan de volgende stap: speed skaten.

Wat is speed skaten?

Speed skaten is de snelste manier van skaten. Hiervoor heeft Powerslide speciale inline skates ontworpen, waarmee je lange afstanden kunt maken en topsnelheden kunt behalen. Skates heb je in allerlei soorten en maten. Je keuze van de soort hangt af van waar je ze voor wilt gebruiken. Zo wil ik vooral sneller skaten en vind ik trucjes op skates minder belangrijk. Maar ook binnen het soort skate zijn er verschillende keuzes te maken.

De meeste speed skates hebben een lage schoen en dat doet mij een beetje aan noren denken. Daar twijfel ik over. Ben ik daar wel aan toe? Ik sta recht op mijn skates en kan ook een flink eind op één skate rollen, maar kan ik ook skaten op lage schoenen zonder dat mijn enkels zwikken? Zet ik mijn skate dan nog wel goed neer?

Klaar om vaart te maken

Dan valt mijn oog op de Powerslide R4 110, een midi speed skate. De schoen van deze speed skate is iets hoger waardoor je enkels beter ondersteund worden. Dit lijkt me fijn voor het geval ik langere afstanden skate en ik moe begin te worden. De schoen geeft dan net wat meer steun. De R4 is voor mij de perfecte skate om de overstap te maken van een fitness skate naar een speed skate.

De skates zijn aan de binnenkant gemaakt van zacht materiaal en zitten comfortabel aan mijn voeten. Met veters en de bandriem bevestiging kan ik de inline speedskates lekker strak om mijn voeten binden. Dit voorkomt dat mijn hiel gaat schuiven en ik heb zo meer controle. Ik skate er zo mee weg. Ook het manoeuvreren gaat lekker. Het eerste rondje op de speed skates moest ik even wennen aan de lengte van het frame die langer is dan mijn fitness skates. Maar bij de volgende training voelde dit al een stuk natuurlijker aan.

Ik raad het Powerslide R4 model zeker aan voor de gemiddelde skater, die wat sneller en langer wil gaan skaten. En als je waarde hecht aan comfort. Deze skate geeft net dat beetje extra steun en stabiliteit aan je enkels. Zo heb ik op deze skates getraind voor de marathon én de marathon ook behaald.

Meer inline skaten

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo