Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Oefeningen met een fitnesselastiek

fitnesselastiek

Sport jij graag thuis? Dan is een workout met een fitnesselastiek echt iets voor jou! Met spierkracht kun je deze elastische banden vanuit verschillende sportieve houdingen oprekken. Dat biedt de mogelijkheid om er allerlei oefeningen mee te doen. In deze blog lees je wat een aantal oefeningen zijn om met een fitnesselastiek uit te voeren!

Wat is een fitnesselastiek?

Voordat je alles leest over de oefeningen, wordt eerst uitgelegd wat een fitnesselastiek nu precies is. Het is erg simpel: een fitness elastiek is een elastische band die gebruikt wordt om spiercontractie mee te forceren. Deze fitnesselastieken zijn er in diverse weerstandsniveaus. Dit betekent dat het ene fitnesselastiek meer spierkracht kost om uit te rekken dan het andere.

Je hebt lusvormige fitnesselastieken en fitnesselastieken met handvatten. De lusvormige fitnesselastieken worden ook wel weerstandsbanden genoemd.

Welke oefeningen kun je doen met een fitnesselastiek?

De mogelijkheden met fitnesselastieken zijn haast eindeloos. Je kunt er alle spiergroepen mee trainen. Hieronder worden de beste oefeningen toegelicht die je kunt doen met een lang fitnesselastiek met handvatten.

  1. Buikspieren: Leg een fitnessmat klaar. Ga in een plankhouding liggen, benen net iets van de grond. Bevestig het fitnesselastiek aan één voet en houd de handvatten vast. Het fitnesselastiek dient nu volledig uitgerekt te zijn. Breng je knieën naar de je borst. Herhaal dit, wissel af met je linker- en rechtervoet.
  • Billen en benen: Ga op het fitnesselastiek staan. Maak een ‘X-vorm’ maakt met het elastiek, door de handvatten te kruisen. Sta rechtop en maak met je linker been een gecontroleerde beweging naar links, laat het been vervolgens weer terugvallen naar de beginpositie. Herhaal dit, wissel af met je linker- en rechterbeen.
  • Biceps en triceps: Ga op het fitnesselastiek staan en houdt de handvatten met beide handen vast. Trek het elastiek op, door de armen omhoog te buigen. Laat de armen weer zakken en beweeg nu achterwaarts. Trek ook achterwaarts het elastiek op. Herhaal dit.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo