Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Kids / Tussendoortjes

De Gigantjes

de gigantjes mini groentes

Wij weten allemaal hoe belangrijk groentes zijn, maar toch eten kinderen onvoldoende groente en fruit. Wat nou als je snackgroenten kan omtoveren tot superhelden en kinderen daarmee kan triggeren om meer groentes te eten? Om snackgroenten voor kinderen aantrekkelijk te maken heeft Verse Oogst superhelden ontwikkeld, genaamd ‘De Gigantjes‘, ook wel bekend als drie snackgroenten:

  • ’Mini’ de snacktomaat,
  • ‘Gro’ de snackkomkommer
  • ‘Tes’ de snackpaprika

Misschien zie je de woordspeling er al in: mini gro-en-tes. Mini is de kleinste van de drie, maar zeker niet de minste. Dit sappige knalrode snoeptomaatje is niet alleen een lekkere snack, maar zit ook nog eens bomvol kalium én vitamine C! Gro is de grootste en de groenste van de drie! Deze sappige snackkomkommer heeft een heerlijke bite en is de ideale dorstlesser. Gro is dan wel de grootste, maar klein genoeg om mee te nemen. Heb jij de nieuwste groente-super-helden al gespot?

Ook interessant leesvoer: Gezonde smikkelweken

Snackgroenten zijn perfect voor de lekkere trek

Snackgroenten zijn dan wel klein van stuk, maar zitten boordevol vitamines. Echte Gigantjes dus! Ideaal om mee te nemen door het snackformaat, handig voor in de broodtrommel, als tussendoortje op
school of als gezonde traktatie. Kleurrijk, lekker en gezond, dat maakt snackgroenten eten leuk met de
superhelden! Last but not least… Tes! Dit vrolijke oranje Gigantje zit boordevol vitamine C én E. Met een supersappige knapperige bite is de snackpaprika het perfecte tussendoortje.

De nieuwste super-groente-helden

Elke dag dezelfde lunch en dezelfde snack gaat voor sommige kinderen snel vervelen, waardoor ze met een onaangeraakte lunchtrommel weer thuis kunnen komen. Om mijn jongens te verrassen met een lekkere én gezonde snack op school ging ik aan de slag met het printvel van Verse Oogst. Zo toverde ik deze lekkere, gezonde groentes zo om naar groente-super-helden voor in de broodtrommel. Zelf Gigantjes maken? Makkie! Download het printvel en tover jouw favoriete snackgroenten om tot echte superhelden.

Creatief met snackgroenten

Thuis eten we snackgroenten vaak als losse snack, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Laatst was ik in een creatieve bui en ging ik samen met mijn jongens in het weekend gezond aan de slag. Zo maakte ik muizen van paprika en een cactus van komkommer. Super makkelijk om te maken en mijn jongens vonden het een feestje om op te eten.

Meer weten? Kijk op de website www.verseoogst.nl/degigantjes.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo