Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Deadlift

Door de personal training van Boy Voorwerk ben ik super enthousiast geworden over deadliften. No worries, ik ben echt niet van plan om een vrouwelijke hulk te worden, maar ik vind het wel tof om hier beter in te worden.

Deadliften ziet er misschien makkelijk uit: halter oppakken en optillen maar. Het is echter de bedoeling een zwaar gewicht op te tillen in een voorovergebogen stabiele houding. Je tilt het gewicht op totdat je recht staat en je benen gestrekt zijn. Het is een krachtoefening waarbij je meerdere spiergroepen aanspreekt. De deadlift ontwikkelt de spieren die je nodig hebt om iets te dragen of te tillen. Die spierkracht kan ik wel gebruiken met jongens die steeds zwaarder worden en nog steeds graag door mama getild worden. Je gehele lichaam werkt mee aan de lift en dit zorgt voor spiermassa en vetverbranding.

Techniek

Met deadliften span je veel verschillende spieren aan. Hierdoor is deze oefening blessuregevoelig. Je houding en techniek is dan ook belangrijk om blessures te voorkomen. Prettig om zo’n krachtoefening eerst met een personal trainer uit te voeren, zodat je zeker weet dat je de juiste techniek gebruikt. Tijdens mijn personal training heeft Boy tips gegeven om mijn deadlift te verbeteren en zo meer gewicht te kunnen tillen.

Deze tips probeer ik toe te passen als ik zelf train, zoals de Pull. Vóórdat je het gewicht daadwerkelijk van de grond trekt, kun je het beste de ‘rek’ uit de stang trekken. Dat doe je in feite door al stevig aan de stang te trekken, zonder de bedoeling hem op te tillen. Vervolgens trek je de stang explosief omhoog door je in feite zo snel mogelijk uit te strekken. Laatst stuurde ik Boy een filmpje van mijn deadlift oefeningen. De houding van mijn hoofd blijft een uitdaging, ik ben nogal geneigd om rond te kijken tijdens de oefening. De bedoeling is echter om tijdens de oefening mijn nek recht te houden. Niet omhoog kijken en geen kin tegen de borst.

Krachttraining maakt je sterker en gespierder, het maakt je gezonder en draagt bij aan een goed welzijn. Last but not least, ik vind het super leuk om te doen!

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo