Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt

Havermout uit de aerofryer

Van granola tot pannenkoeken, met havermout kun je alle kanten op. Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is een volkoren graanproduct en staat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Eigenlijk kun je niet van één product zeggen of het gezond is. Het hangt er namelijk van af hoeveel en hoe vaak je het eet. Havermout wordt gezien als een gezond product, maar uiteindelijk bepaal je door de manier van klaarmaken en de toevoegingen hoe gezond het is. Ik ontbijt en bak regelmatig met havermout, maar niet eerder maakte ik havermout klaar in de Smart Aerofryer van Princess. Had ik dit maar eerder geweten, want dit warme ontbijtje is verrukkelijk.

Ingrediënten

Voor een ontbijt voor één persoon heb je de volgende ingrediënten nodig:
1 banaan
5 el havermout
1 ei
beetje (kokos)olie
optioneel: snufje kaneel of tl natuurlijke suikervervanger

Toevoegingen en toppings kun je naar keuze toevoegen. Zo maakte ik eerder havermout met walnoten en met pruimen. Als topping vind ik de skinnysaus caramel van Cleanfoods heerlijk.

Bereidingswijze havermout uit de aerofryer

Prak een banaan, doe er vijf grote scheppen havermout, een ei en eventueel een snufje kaneel of suikervervanger bij. Mix de ingrediënten tot een mengsel en giet dit in een ingevette ovenschaal (voor één persoon). Mocht je het lekker vinden, dan kun je er bijvoorbeeld walnoten bovenop doen. Je kunt ook fruit toevoegen, zoals appel, blauwe bessen of pruimen. Halveer de pruim en ontpit, snijd ik plakken en duw de plakken in het mengsel. Havermout kun je ontzettend goed combineren met van alles en nog wat. Probeer vooral uit wat je lekker vindt. Meer hoef je niet te doen, want de rest doet de aerofryer. Je stelt ‘m in op 200 graden gedurende 10 minuten. Ondertussen heb je tijd voor andere dingen en hoef je alleen nog maar te wachten tot je heerlijke warme ontbijt klaar is. Eet smakelijk!

Lees ook: Princess Steam Aerofryer

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo