Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Kwarktaart met limoen

Zo heerlijk om je dag te beginnen met een stuk taart. De bodem is gemaakt van o.a. havermout en dadels en de kwarklaag is lekker fris met limoen. Een heerlijke combinatie! Je kunt deze taart natuurlijk ook prima eten als tussendoortje.

Ingrediënten bodem
120 gram havermout
100 ml kokosolie (gesmolten)
6 dadels (Nakheel Alya)
evt. tl kaneel of koek- en speculaaskruiden

Ingrediënten vulling
500 gram magere vanillekwark (bv. Optimel)
200 gram zuivelspread light
limoenrasp van 2 limoenen
limoensap van 2 limoenen
6 blaadjes gelatine (dr. Oetker)
evt. ter garnering: geraspte kokos

Bereidingswijze
Week de dadels een paar minuten in heet water. Smelt de kokosolie en doe de havermout, dadels en kokosolie in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn en strot het mengsel in de springvorm. Druk het mengsel plat met een lepel en zet het in de koelkast. Ik gebruikte de springvorm van 21 cm van Sola Nederland.

Rasp de limoenen en knijp het sap eruit. De blaadjes gelatine week je ongeveer 5 minuten in koud water totdat ze zacht worden. Vervolgens verwarm je de gelatine met een paar lepels limoensap totdat het is opgelost. De kwark mix je met de zuivelspread, het gelatinemengsel en het (overige) limoensap. Als laatste voeg je de limoenrasp toe. Vervolgens verdeel je het mengsel over de bodem van de taart. Laat de taart een nachtje in de koelkast staan.


WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo