Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Producten / Reviews / Tussendoortjes

Crunchy granola muffins

tastybasics crunchy granola

Weer eens wat anders dan de standaard kwark met granola als ontbijt: crunchy granola muffins. Met dit gezonde baksel met havermout heb je gegarandeerd een goede start van de dag. Dit recept kun je lezen als basisrecept waaraan je je eigen favorieten kunt toevoegen, zoals noten of rozijnen. Of versier je muffin met kwark en vers fruit.

Ingrediënten

Voor het maken van zo’n 12 crunchy granola muffins heb je de volgende ingrediënten nodig:
200 gram crunchy granola van Tastybasics
200 gram havermout
250 ml yoghurt (of appelmoes)
80 gram suikervervanger
1 theelepel kaneel
2 eieren

Het zijn ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis hebt. En, je hebt het beslag voor de muffins nog sneller in elkaar geflanst dan dat de oven is opgewarmd.

En zo maak je ze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de muffinbakvorm in.
  • Houd 100 gram granola apart.
  • Doe de overige granola, havermout, yoghurt, suikervervanger, kaneel en eieren in een kom en meng tot een glad beslag. Ik maak gebruik van een staafmixer.
  • Verdeel het beslag over het muffinbakvorm.
  • Schep de rest van de muesli die je apart hebt gehouden op de ongebakken muffins.
  • Bak de muffins goudbruin in ongeveer 20 minuten. Om te voorkomen dat de muffins te donker worden, kun je ze bedekken met aluminiumfolie.

De muffins zijn warm heerlijk, maar je kunt ze ook invriezen om op een later moment te eten. Zo neem je ze makkelijk mee voor onderweg of naar je werk. De crunchy granola muffins zijn heerlijk als ontbijt, maar ook een lekker tussendoortje!

Lees meer

Krachtige Start met TastyBasics
TastyBasics mini crackers
Beleg voor op je cracker

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo