Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Mijn make-up routine met Mineralogie

Mineralogie

Ben jij je bewust van de stoffen in de make-up die je draagt? Steeds meer allergieën ontstaan door de stoffen die in make-up verwerkt zijn, zoals conserveringsmiddelen, siliconen, parfum en kleurstoffen. En in plaats van het huidverouderingsproces te remmen, stimuleren deze stoffen het juist. Op advies van mijn huidtherapeute gebruik ik ruim een jaar de 100% natuurlijke minerale make-up van Mineralogie. In deze blog vertel ik je over mijn dagelijkse make-up routine.

Stap 1: Cream Color Corrector

De Cream Color Corrector heet niet voor niets ‘My secret weapon’, want deze unieke mineralen werken niet niet alleen onvolkomenheden weg, maar helpen ook de tint van mijn huid te verbeteren. Met de kleur Peach Please camoufleer ik de donkere kringen onder mijn ogen, pigmentvlekjes en andere oneffenheden van mijn huid in een handomdraai. 

De concealer breng ik met een draaiende beweging aan. Meestal met een kwast, maar het kan ook met je vingers. Het is een extra dekking op de plekken in mijn gezicht die wat meer aandacht nodig hebben. Door de concealer te gebruiken, ziet mijn huid er egaler uit. De concealer vind ik trouwens heel schappelijk geprijsd. Doordat ik iedere keer een klein beetje gebruik, kan ik er een hele tijd mee doen.

Stap 2: Pressed Mineral Foundation – Brown Sugar

De Pressed Mineral Foundation geeft je huid een prachtige egale uitstraling zonder dat je je huid verstopt. Het is perfect als je snel volledige dekking wilt, maar geen ‘masker’ van poeder op je gezicht wilt. Deze losse poederfoundation maakt mijn huid egaal, zonder dat ik de make-up voel zitten. De foundation is verrijkt met antioxidanten zoals zink en titanium om je gezicht te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Voor mij is dit een enorme plus, aangezien ik last heb van hyperpigmentatie.

De foundation is verpakt in een compact doosje met poederdonsje en spiegel. Zo neem je het met gemak overal mee naar toe. Toch gebruik ik liever een luxe kwast om de foundation aan te brengen. Dit doe ik door middel van cirkelvormige bewegingen om ervoor te zorgen dat de huid een gelijkmatige dekking krijgt. Ook fijn, met een milde cleanser verwijder ik de foundation moeiteloos van mijn gezicht zonder te boenen.

Stap 3: Pressed Blush Duo – Caribbean Coral

Koraal roze blosjes met een subtiele bite. De 100% minerale blush Caribbean Coral breng ik aan met het bijgesloten poederdonsje om mijn huid een perfecte finish te geven. Het is meer dan alleen maar poeder, want de formule is verrijkt met antioxidanten zoals zink en titanium om je gezicht te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Mijn gezicht toont qua kleur vaak een beetje flauw. Met de blush breng ik net dat beetje extra kleur in mijn gezicht aan. Zonder het gevoel dat je ‘dicht geplamuurd’ bent.

Stap 4: Lipgloss

Als je mij goed kent, dan weet je dat ik nauwelijks iets op mijn lippen smeer. Mijn lippen reageren heel gevoelig op lippenstift en gloss waardoor ik tot op heden weinig anders dan balsem gebruik. Het past ook niet zo goed bij me om hele opvallende lippenstift te dragen. Bij Mineralogie vond ik wel een lipgloss die mijn lippen goed verdragen en die ik mooi vind qua kleur. De ‘ice pink’ en ‘kiss me’ gloss passen beiden goed bij mijn huid, hebben een mooie subtiele glans en blijven verbazingwekkend lang zitten. De lipgloss van Mineralogie zorgt niet alleen voor een prachtige glans en betoverende kleur, maar beschermt en hydrateert ook. De lipgloss geeft je lippen een zacht gevoel en plakt niet. Weet je niet precies welke kleur goed bij je past? Bestel dan eerst een mini gloss. Ook handig voor onderweg, op je werk etc.!

Lees meer over Beauty en Wellness

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo