Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 26

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

The struggle is real

Vorige week ging ik hopeloos de mist in. Ik bleef maar ongezonde dingen eten (lees: naar binnen proppen), maar voelde me daardoor loom, had een zwaar hoofd en opgeblazen buik. Ik werd er ook niet gezelliger op. Voorheen kon ik zo boos op mezelf zijn om de controle te verliezen. Door die boosheid en teleurstelling gooide ik juist de handdoek in de ring.

Nu weet ik, things happen. Eigenlijk gaat er best veel mis. of kan anders. Zo zou ik ook meer krachttraining kunnen doen, langer slapen, me niet zo druk maken en minder cola zero drinken. Die struggles horen er nu eenmaal bij en ik denk ook niet dat ze ooit weg zullen gaan. Niet alles gaat altijd goed. The struggle is real, zullen we maar zeggen. Nu weet ik dat ik dit soort momenten beter kan accepteren. Ik baal er wel van, maar ik voel me niet schuldig. Het feit dat mijn lijf niet goed reageerde op de ongezonde voeding, motiveert mij weer om regelmaat in mijn eetpatroon aan te brengen om me weer lekker in mijn vel te voelen. Het bijhouden van een eetdagboek helpt mij daarbij.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met spelt muesli (Meesters van de Halm)
Tussendoor: verse ananas + 2 havermoutkoekjes met gember en citroengras
Lunch: crackers (Tastybasics) met hoemoes zongedroogde tomaat (Maza) komkommer en cashewnoten & spread (Heks’nkaas), brie en tomaat
Tussendoor: kokoschips, gedroogde cranberries en chocolade (Graze)
Avondeten: linzenburger, sperziebonen en frietjes (Leon & Leon) uit de aerofryer
Tussendoor: zakje SnackaJacks

Dinsdag

Ontbijt: 2 havermoutkoekjes gember en citroengras met een flinke portie verse ananas
Tussendoor: vanille kwark (Optimel) met appel en kaneel uit de aerofryer
Lunch: gemengde salade met rode bieten, sperziebonen, geraspte wortel, augurk, tomaat, geroosterde amandelen en saus (Remia)
Tussendoor: cracker (Tastybasics) met abrikozenjam (Bonne Maman) en 3 maiswafels sour cream & onion smaak (AH)
Avondeten: courgetti met groenten in tomatensaus en 30+ geraspte kaas
Tussendoor: perenijsje (Ola) en reep rocky rice (Bazqet)

Woensdag

Ontbijt: drie mueslimuffins
Tussendoor: reep Simply Chocolate (Camelliasbelgium)
Lunch: gemengde salade, rode biet, augurk, geraspte wortel, geroosterde courgette en een linzenburger uit de aerofryer met yoghurtsaus
Tussendoor: proteine reep (Eat Natural)
Avondeten: gekookte wortels, sugersnaps en drie vega bitterballen uit de aerofryer
Tussendoor: vanille kwark (Optimel) met muesli (Meesters van de Halm) en dadelsiroop (Nakheesh Alya)

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met verse mango en frambozen en muesli (Meesters van de Halm)
Tussendoor: drie mueslimuffins
Lunch: cracker (Tastybasics) met spread (Heks’nkaas) en avocado, gemengde salade en een spinazie kaas burger.
Tussendoor: twee maiswafels met abrikozenjam en crunchy peas peper en zout (Bites We Love)
Avondeten: zalmfilet uit de oven, gemengde groenten en 2 aardappel gezichtjes uit de aerofryer
Tussendoor: 5 drop rotella’s (Haribo) en Liuk ijsje (Ola)

Vrijdag

Ontbijt: banaan, kwark (Optimel) met mango, frambozen, muesli (Meesters van de Halm) en caramel siroop (Sukrin)
Tussendoor: 3 mueslimuffins en een zak droprondo’s (Eco Sweets)
Lunch: twee crackers (Tastybasics) met hoemoes zongedroogde tomaat (Maza), avocado en geroosterde amandelen en spread (Heks’nkaas) met tomaat en cashewnoten
Tussendoor: paprika rijstchips (Bazqet)
Avondeten: bruschetta met tomaat, paprika en komkommer met dips, salade met spinazie en geitenkaas (Edge Woerden)
Tussendoor: Liuk ijsje (Ola)

Zaterdag

Ontbijt: kwark (Optimel) met mango, frambozen en muesli (Meesters van de Halm)
Tussendoor: aardbeiden met chocolade (Frello) en popcorn (Jimmy’s) en hagelslag (Céreal)
Lunch: geroosterde volkoren boterhammen met spread (Heks’nkaas), gemengde salade, huisgemaakte tonijnsalade en ei
Tussendoor: zelfgemaakte rocky road van pure chocolade (Frello), popcorn (Jimmy’s) en cashewnoten
Avondeten: Spinazie burger en zelfgemaakte tomatensoep met boeren soepgroente en ballen van rundergehakt
Tussendoor: snoepjes (Eco Sweets)

Recept chocolade aardbeien
Smelt pure chocolade au bain marie, dip de aardbeien in de gesmolten chocolade, eventueel daarna dippen in popcorn, nootjes, hagelslag of geraspte kokos. Daarna zet je het even in de koelkast. Eet smakelijk!

Zondag

Ontbijt: havermoutpannenkoeken met appel
Tussendoor: stuk rocky road
Lunch: drie volkoren crackers met kaas, tomaat en komkommer
Tussendoor: chocolate cookie reep (Leev)
Avondeten: Bobotie (Knorr) met sperziebonen en gehakt
Tussendoor: droprondo’s (Eco Sweets) en een zakje SnackaJacks

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo