Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Reviews / Tussendoortjes

Chocolade muffins

Leev muffin met chocolade en cacao nibs

Het maken van chocolade muffins op een regenachtige vrijdag is een leuke activiteit. Deze chocolade muffins zijn gemaakt met de bakmix van LEEV en bevatten ruim 50% minder suiker dan andere (soortgelijke)bakmixen. Dat wilde ik natuurlijk graag uitproberen! Daarnaast bevatten deze muffins veel vezels en zijn ze glutenvrij. Glutenvrij bakken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Iets lekkers maken is namelijk zo gepiept.

De bakmix voor de chocolade muffins van LEEV bevat rijstmeel*, glutenvrije HAVERmout*, kokosbloesemsuiker*, bakpoeder*. *= van biologische oorsprong. Kan sporen van soja en noten bevatten.

Wat heb je nodig?

Je hoeft maar een paar ingrediënten zelf toe te voegen:
150 ml (plantaardige melk
2 eieren
80 gram appelmoes (suikervrij)
80 gram pure chocolade

Omdat ik geen pure chocolade in huis had, heb ik cacao nibs gebruikt. Het recept is makkelijk. Ik heb een bakblik gebruikt met zes vormen, maar een bakblik met acht vormen was ook gelukt. De muffins rijzen goed in de oven. Zeker geen platte cakejes, want ze zijn bijna in hoogte verdubbeld. Ik heb de muffins even laten afkoelen op een rooster. Doordat ik alleen cacao nibs heb gebruikt in plaats van pure chocolade mistte ik nog wat smaak. We hebben de chocolade muffins versierd met dadelspread en suikervrije jam. Echt smullen! Tip voor een beetje variatie: voeg fijngehakte noten of pindakaas toe.

Meer over voeding lees je hier

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo