Zoeken...
TOP
Food Reviews Tussendoortjes

Chocolade muffins

Leev muffin met chocolade en cacao nibs

Het maken van chocolade muffins op een regenachtige vrijdag is een leuke activiteit. Deze chocolade muffins zijn gemaakt met de bakmix van LEEV en bevatten ruim 50% minder suiker dan andere (soortgelijke)bakmixen. Dat wilde ik natuurlijk graag uitproberen! Daarnaast bevatten deze muffins veel vezels en zijn ze glutenvrij. Glutenvrij bakken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Iets lekkers maken is namelijk zo gepiept.

Kloppen, mixen, kneden, opstijven,
lekker bakken in je heerlijk geurende keuken!

De bakmix bevat rijstmeel*, glutenvrije HAVERmout*, kokosbloesemsuiker*, bakpoeder*. *= van biologische oorsprong. Kan sporen van soja en noten bevatten.

Je hoeft maar een paar ingrediënten zelf toe te voegen:
150 ml (plantaardige melk
2 eieren
80 gram appelmoes (suikervrij)
80 gram pure chocolade

Omdat ik geen pure chocolade in huis had, heb ik cacao nibs gebruikt. Het recept is makkelijk. Ik heb een bakblik gebruikt met zes vormen, maar een bakblik met acht vormen was ook gelukt. De muffins rijzen goed in de oven. Zeker geen platte cakejes, want ze zijn bijna in hoogte verdubbeld. Ik heb de muffins even laten afkoelen op een rooster. Doordat ik alleen cacao nibs heb gebruikt in plaats van pure chocolade mistte ik nog wat smaak. We hebben de muffins versierd met dadelspread en suikervrije jam. Héérlijk!

Variatietip: voeg fijngehakte noten toe. Of pindakaas.

Deze blog bevat producten die door een merk zijn opgestuurd.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit