Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur / Wandelen

Avonturenroute Reeuwijkse Hout

Samen met mijn mannen beleefde ik volop avonturen op de avonturenroute Reeuwijkse Hout. De route is ongeveer twee kilometer lang in een prachtige omgeving. Via onverharde paden kom je onderweg elf speelgelegenheden van natuurlijke elementen tegen, zoals een trekpont en een blotevoetenpad. Wandelen, klimmen en klauteren, het kan hier allemaal.

Wandelen, klimmen en klauteren

De avonturenroute start naast restaurant Mercatu (achter de afvalbakken), bij de parkeerplaats (adres: Verlengde Breevaart 4, 2811 LR Reeuwijk). Je parkeert hier gratis en er is voldoende ruimte. Als ik nog even op het informatiebord kijk, zijn de jongens er al vandoor gegaan. ‘Mama, deze kant op. Ik zie al een opdracht!’ Bij iedere speelgelegenheid staat een bordje met een opdracht, zoals een parcours van boomstammen waarbij je de grond niet mag raken. ‘De vloer is lava, mama.‘ Dan valt hun oog op het trekpondje en voordat ik er erg in heb, zijn mijn jongens al samen naar de overkant gegaan.

Na een paar keer heen en weer met het trekpondje worden mijn jongens nieuwsgierig naar de andere speelgelegenheden op de avonturenroute. Na het blotevoetenpad rennen ze alweer verder. We schommelen met uitzicht op de Reeuwijkse Plassen. Een mooi plekje om op het strandje even te picknicken en met zand te spelen. Het is een frisse voorjaarsdag. Als het ietsje warmer was geweest, hadden we ongetwijfeld een duik genomen.

Lees ook: Natuurspeeltuin het Eiland

Verkennen, beleven en spelen

Langs de surfschool vervolgen we het avonturenpad. Mijn jongens lopen als échte verkenners voorop. Bij de volgende opdracht moeten de jongens de uitgang vinden in het doolhof. Met twee keer knipperen hadden ze het al voor elkaar. Dat had best iets uitdagender gemogen! Bij het slingertouw proberen we om de beurt om zo lang mogelijk te blijven hangen. Ik houd het nog geen vier seconden vol, terwijl de jongens met gemak meer dan 20 seconden blijven hangen. Via een natuurpad lopen we langs een plek waar we een tippi kunnen maken. Even daarna lopen we het park van Landal Greenpark Reeuwijkse Plassen op. De speelroute is een initiatief van Landal en Groenalliantie en loopt gedeeltelijk over het park. Natuurlijk nemen we even een kijkje bij het huis van Bollo dat op de route ligt. Op het Landal park is ook nog een leuke natuurspeeltuin te vinden.

De avonturenroute had ik graag willen afsluiten met een ijsje van de ijssalon bij restaurant Mercatu, maar deze is helaas pas om 12 uur geopend. Deze zomer gaan we vast nog eens terug voor een rondje avonturen beleven én een duik in de Reeuwijkse Plassen.

Meer in de omgeving

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo