Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Wandelen

Het Meijepad

Het Meijepad gaat dwars door de Nieuwkoopse Plassen en is een prachtige omgeving om een frisse neus te halen met het hele gezin. We parkeren onze auto bij het parkeerterrein om de hoek van Café de Halve Maan in Bodegraven (De Meije). Vanaf daar lopen we een klein stukje over de Hazekade naar de opvallende watertoren. Deze toren is algemeen bekend als Pietje Potlood. Met kleine kinderen is het belangrijk om goed op te letten aangezien de openbare weg best druk kan zijn met andere weggebruikers.

Hollandser kan niet

Het Meijepad is zowel een fiets- als wandelpad en goed geasfalteerd. Voor de jongens heb ik een step meegenomen, zodat ze makkelijker een grotere afstand afleggen. Vanaf Pietje Potlood lopen we door het weiland naar de Nieuwkoopse Plassen. In het voorjaar fiets of wandel je hier tussen de schapen en lammetjes. Dan komen we aan bij het water. Natuurlijk vinden de jongens het spannend om de vlonders op te lopen om zo dicht mogelijk bij het water te komen. De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig ruig natuurgebied dat bestaat uit een mozaïek van moerassen, hooilandjes, bloemrijke weidegronden en rietvelden.

Wandelen over water

Na de Kwakelbrug lopen we over een bijna 800 meter lang vrijliggend vlonderpad over de Nieuwkoopse Plassen tot aan de brug bij het Meijestrand. Het vlonderpad is 1,5 meter breed en heeft aan beide zijden leuningen. Het is alsof je over water wandelt. In de zomer varen we regelmatig naar de steigers bij het Meijestrand. Hier kun je een frisse duik nemen in de Nieuwkoopse Plassen en zonnen terwijl de kinderen heerlijk spelen aan de waterrand en zandkastelen bouwen. Het strandpaviljoen Strand Zomer biedt een fantastische borrelkaart en heerlijke lunchgerechten. Naast het paviljoen kunnen de jongens zich lekker uitleven in een prachtige speeltuin. Vanaf hier is het nog een klein stukje lopen naar het lintdorp Nieuwkoop wat ook de moeite waard is. Via dezelfde weg lopen we voldaan terug naar de auto.

Lees ook: wandelen in Lusthof de Haeck

Meer informatie over Nieuwkoop en omgeving vind je op Ontdeknieuwkoop.nl

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo