Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Natuur / Reviews

Een groene en duurzame tuin

‘Mama, ik wil zo graag de hoogste zonnebloem planten.’ Dit voorjaar kreeg mijn zoon op school een potje, aarde en een zonnebloemzaadje om thuis een zonnebloem te laten groeien. Net als het NK tegelwippen een mooi initiatief om een groene tuin en leefomgeving op de kaart te zetten. Steeds meer tuinen in Nederland worden betegeld en ontgroend. En dat terwijl tegels nadelige gevolgen hebben voor ons milieu.

Te weinig groen

Als iedereen zijn tuin een beetje zou vergroenen, heeft dat grote impact op onze planeet. Een groene en duurzame tuin draagt bij aan biodiversiteit, een goede afwatering, je tuin is beter bestand tegen droge periodes en op warme dagen zal je tuin koeler aanvoelen. Ook heeft groen een positieve werking op je gezondheid. Groen fleurt de boel lekker op en geef je een fijn gevoel. Het draagt bij aan ontspanning en heeft dus een positief effect op je gezondheid.

Het belang van een groene en duurzame tuin heeft mij aan het denken gezet. Je kunt impact maken door je tuin te ontstenen of een geveltuin aan te leggen. In onze tuin heb ik bewust gekozen voor bomen, een groene heg als tuinafscheiding in plaats van een houten hekwerk en we hebben borders vol planten. Een groene tuin gaat verder dan een terras met wat planten. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook fijn om er te zijn. Regelmatig hoor ik de vogels fluiten, fladderen er vlinders voorbij en ik geniet van de kleurrijke bloemen.

Groene vingers heb je niet nodig

Groene vingers heb ik niet, maar heb je eigenlijk ook niet echt nodig om je tuin te onderhouden. De basis voor een bloeiende tuin, is een gezonde bodem. Krijgt jouw tuin wel eens wat te eten? Vaak worden tuinen een beetje vergeten, maar planten hebben, net als jij en ik, voeding nodig om te groeien en sterk en gezond te blijven. Ze halen hun voeding uit de bodem. Hiervoor heeft ECOstyle drie nieuwe, 100% natuurlijke én plantaardige meststoffen gemaakt: GazonGemak, BorderGemak en MoestuinGemak.

It’s all in the name, met de TuinGemak producten van ECOstyle bemest je heel eenvoudig je tuin. Handig is dat ze alle drie alle ingrediënten bevatten die respectievelijk het gras, de borderplanten of de groenten, fruit en kruiden nodig hebben. De meststoffen zitten in een handige, hersluitbare doos met een gebruikershandleiding voor de beginnende tuinier. Door de plantaardige samenstelling is de meststof van ECOstyle ook geschikt voor moestuiniers die bewust geen dierlijke elementen willen toevoegen aan hun tuin. Zo voed, versterk en bescherm je je (moes)tuin in één keer. Nu, in het voorjaar, is het ideale moment om je tuin te bemesten. Waar wacht je nog op? Wip die tegels uit je tuin, zorg in een handomdraai voor een voedzame bodem voor je planten en verfraai je tuin met meer groen!

Lees ook: Elke druppel telt

Foto rechtsonder: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo