Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Natuur / Reviews

Natuurspeeltuin Het Eiland

Elke ochtend om 08.00 uur wordt de poort naar de natuurspeeltuin Het Eiland in Gouda geopend. Het Eiland ligt midden in een woonwijk en is een beetje verscholen tussen flatgebouwen. We parkeren onze auto en lopen om het flatgebouw heen. Je kunt het bijna niet missen, want de natuurspeeltuin staat al met een bordje aangegeven. De jongens rennen al enthousiast vooruit. Zodra je voet over de brug zet, waan je je midden in de natuur. Mijn jongens gaan meteen op onderzoek uit.

Avonturiers

In natuurspeeltuin Het Eiland kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen bij de zandfabriek, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van een kei springen, water pompen, met takken sjouwen en alles was ze verder zelf nog weten te verzinnen. Onze kleine avonturiers rennen naar de glijbaan waar ze met grote vaart vanaf knallen. Dát gaat hard. Ook na tien keer glijden blijft het leuk. Ondanks de temperatuur rond het vriespunt doet de waterpomp het. Met takken graven de jongens een geul om het water naar het speelwater te laten lopen. Via houten bruggen en klimtouwen kun je het speelsloot oversteken. Het water is nu grotendeels bevroren, maar de jongens vermaken zich opperbest met het prikken van takken en stokken in het ijs.

In de zomer kun je hier heerlijk met water en zand kliederen. Het speelwater is overigens geen zwemwater, maar pootje baden in de zomer zal vast de nodige verkoeling brengen. Ook aan de ouders/begeleiders is gedacht, want er zijn voldoende bankjes en (picknick)tafels. In deze natuurspeeltuin hebben kinderen echt het idee dat ze in de natuur zijn waar ze van alles kunnen ontdekken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Ze kunnen zich hier uren vermaken zonder te vervelen.

Voor iedereen en door iedereen

Een aandachtspunt voor ouders met kleine kinderen is natuurlijk het water. Niet alleen het speelwater en speelsloot, maar de natuurspeeltuin Het Eiland wordt ook omringd door (dieper) water. Goed om te weten is dat er geen horeca is en er geen sanitaire voorzieningen zijn. Alles hier wordt door vrijwilligers gedaan. Het onderhoud, schoonhouden, het afsluiten en openen. Wil je meer weten over de speeltuin? Neem dan een kijkje op de website SpeleninGoudaoost.nl.

Extra tip: Op loopafstand van natuurspeeltuin Het Eiland, bij het Anne Frankplantsoen, vind je een moderne speeltuin met diverse klim- en klautertoestellen en een groot grasveld waar lekker gerend kan worden. Ben je benieuwd naar andere hotspots waar ik (met de kinderen) ben geweest? Neem dan een kijkje bij Hotspots. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Ben je benieuwd naar andere toffe plekken waar ik met mijn kinderen ben geweest? Neem dan een kijkje bij: Kids.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo