Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Reviews / Wandelen

Wandelen rondom Kasteel de Haar

Wat is een wandelafspraak met een vriendin toch fijn. Eindeloos bijkletsen terwijl we flink wat stappen maken en afsluiten met een gezellige lunch of borrel. Dit keer liepen we een rondje om het sprookjesachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Door de drukte rondom de feestdagen hebben mijn vrienden en ik elkaar een tijd niet gezien. Kortom, we hebben veel om bij te praten. Vanuit Woerden fiets ik naar Haarzuilens en kiezen we voor een wandeling van zo’n 6 kilometer dwars door de weilanden rondom het kasteel. Er zijn volop wandelmogelijkheden rondom het kasteel, maar je kunt ook prachtig wandelen in de tuinen van Kasteel de Haar. Dat bewaar ik voor een andere keer.

Bezoek ook het Parkbos

Kasteel de Haar in Haarzuilens is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Naast Kasteel de Haar bevindt zicht het door Natuurmonumenten aangelegde Parkbos. Dit park is vrij toegankelijk.

In november 2015 heb ik, samen met duizenden anderen, een geboorteboom mogen planten. Een geboorteboom staat symbool voor het recht van ieder kind om op te groeien in een groene en gezonde wereld. Het is een blijvende herinnering die met ons meegroeit. Hierdoor is het Parkbos in Haarzuilens een speciale plek voor mijn gezin en komen we hier regelmatig.

Terugblik: november 2015 boomplantdag Parkbos Haarzuilens

Tijd voor lunch

Na de frisse wandeling lunchen we in het Koetshuis bij de entree van Kasteel de Haar. Dit restaurant is vrij toegankelijk. Je hoeft dus geen (betaald) bezoek te brengen aan het kasteel en/of de tuinen. Maar je kunt hier genieten van een hapje en een drankje een mooie omgeving.

De menukaart is uitgebreid en de ingrediënten hebben veelal een biologische herkomst. Bestellen doen we bij de bar. Daarna worden onze drankjes en broodjes uitgeserveerd. Het is gezellig druk in het restaurant. Er zijn veel kasteelbezoekers.

Wandelen is fijn

Vorig jaar had ik je nog fronsend aangekeken als je vroeg of ik zin had om te gaan wandelen. Ik had niet gedacht dat ik de combinatie van bewegen en in de natuur zijn zo fijn zou vinden. Het is lekker om naar buiten te gaan en het heeft een ontspannende werking op mij. Ik kom tot rust in de natuur. Even weg uit de drukte. Goede wandelschoenen zijn een aanrader, maar verder heb je eigenlijk niets nodig. Wandelen kan overal én altijd!

Eerder schreef ik al een blog over het positieve effect van wandelen en de kracht van de natuur.

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo