Zoeken...
TOP
Bijzondere plekjes Reviews Wandelen

Wandelen langs Kasteel de Haar

Bijkletsen met een vriendin tijdens het wandelen van een rondje Haarzuilens en afsluiten met een heerlijke lunch. Hier heb ik echt naar uit gekeken. Door de drukte rondom de feestdagen hebben we elkaar een tijd niet gezien dus we hebben veel stof om bij te praten. We combineren dat met het werken aan onze gezondheid. Ideaal! Ik spring op de fiets en haal mijn vriendin op in Harmelen, waarna we doorfietsen naar Haarzuilens (8 kilometer one way). Het is toch ultiem sportief om te fietsen naar de plek om te wandelen? We kiezen voor een lange wandeling van ruim 6 kilometer dwars door de weilanden rondom Kasteel de Haar. Als je meer wilt, kun je ook nog wandelen in de kasteeltuin.

Veldwijk, Woerden.

Speciale plek

Kasteel de Haar Utrecht is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Naast Kasteel de Haar bevindt zicht het door Natuurmonumenten aangelegde Parkbos. In november 2015 heb ik, samen met duizenden anderen, een geboorteboom mogen planten. Een geboorteboom staat symbool voor het recht van ieder kind om op te groeien in een groene en gezonde wereld. Het is een blijvende herinnering die met ons meegroeit. Hierdoor is het Parkbos in Haarzuilens een speciale plek voor mijn gezin en komen we hier regelmatig.

Terugblik: november 2015 boomplantdag Parkbos Haarzuilens

Tijd voor lunch

We lunchen in het Museumcafé van het Koetshuis bij de entree van Kasteel de Haar. Het Museumcafé is vrij toegankelijk. Je hoeft het kasteel en park niet te bezoeken om hier te genieten van een theetje, een lekkere lunch of een ander drankje. De producten in het assortiment hebben veelal een biologische herkomst. Het is gezellig druk. Veel mensen bezoeken Kasteel de Haar en de kasteeltuin. Bestellen doe je bij de bar. Ik kies voor een broodje carpaccio, maar op de kaart staan ook minder gezonde gerechten als je daar zin in hebt.

Vorig jaar had ik je nog fronsend aangekeken als je vroeg of ik zin had om te gaan wandelen. Ik had niet gedacht dat ik de combinatie van bewegen en in de natuur zijn zo fijn zou vinden. Het is lekker om naar buiten te gaan en het heeft een ontspannende werking op mij. Ik kom tot rust in de natuur. Even weg uit de drukte. Goede wandelschoenen zijn een aanrader, maar verder heb je eigenlijk niets nodig. Wandelen kan overal én altijd!

Eerder schreef ik al een blog over het positieve effect van wandelen en de kracht van de natuur.

Koetshuis de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens (Utrecht).

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit