Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Hotspots / Kids / Kids / Reviews

Uiteten met kinderen bij Juffrouw van Zanten

Met mijn jongens uiteten gaan, is een enorme uitdaging. Ze hebben nu eenmaal niet zoveel geduld. Het is voor hen moeilijk om lang en netjes aan tafel te blijven zitten. Hoe kunnen we de jongens rustig (aan tafel) laten spelen, terwijl wij een beetje kunnen ontspannen en kletsen? Uiteten gaan met kinderen is pas genieten als er echt aandacht is voor kinderen. Maar behalve dat de kinderen zich vermaken, is het ook fijn dat de menukaart lekker en gezond is. Die combinatie is best uniek. Een gezellige plek, waar je gezond kunt eten én waar je kinderen zich ook prima vermaken, heb ik gevonden in Juffrouw van Zanten. Aan werkelijk alles is gedacht.

Knus en casual dineren in Rotterdam West!

Rotterdam West

Juffrouw van Zanten is gevestigd op twee locaties in Rotterdam. Aan de Lusthofstraat in Kralingen bevindt zich een gezellige ontbijt- en lunchgelegenheid en bij de vestiging aan de 2e Middellandstraat 2 kun je ook dineren van donderdag tot en met zondag. Je kunt hier terecht voor een snelle avondmaaltijd met het hele gezin, voordat je sportavond of avondje relaxen begint. Maar je kunt hier ook terecht voor een brunch, high tea, babyshower of feestje.

Juffrouw van Zanten is gevestigd in een mooi hoekpand. Aan de overkant van de straat bevindt zich het Heemraadspark met een leuke speeltuin voor de kinderen. De hoge klimtoren met glijbaan trekt meteen de aandacht van mijn jongens, maar ook voor de allerkleinsten zijn er leuke speeltoestellen. Ideaal dat de jongens nog even buiten kunnen rennen voordat we aan tafel gaan.

We stappen binnen bij Juffrouw van Zanten en worden direct gastvrij welkom geheten. Goed dat we gereserveerd hebben, want bijna elk tafeltje is bezet. Ik had verwacht dat er alleen ouders met kinderen zouden zijn. Tot mijn verrassing zit er ook een vrouw met laptop, die werkt of studeert en zie ik diverse stelletjes van alle leeftijden zitten. Het interieur is hip en voelt huiselijk aan. Het restaurant is bescheiden qua ruimte, maar efficiënt ingedeeld. We hebben onze jassen nog niet uit of de jongens duiken op het speelgoed. Naast de tafel staat een groot houten huis met verschillende sloten erop. Ondertussen staat er water op tafel en bestellen we (biologische) drankjes. Dit voelt goed.

Als de kinderen zich vermaken dan vermaken wij ons ook. Spelen aan tafel is wat dit restaurant in Rotterdam zo uniek en populair maakt. Voor kinderen is er een waanzinnige speelgoedcollectie van duurzaam speelgoed. Mijn jongens ontdekken aan de andere kant van het restaurant een speelhoek met keuken. Dan valt hun oog op de buitenplaats met speelhuis en grote bouwblokken. Als er later een tafeltje vrijkomt bij de speelhoek vraagt de bediening of we het prettig vinden om daar plaats te nemen. Heel fijn dat er zo met ons wordt meegedacht. Al snel ligt onze tafel vol met magnetische blokken, duplo, spelletjes en boekjes. Om meer ruimte op tafel te creëren, zijn er lades verborgen in de tafel waar je bakken speelgoed in kan hangen.

EAT DRINK PLAY RELAX

Menu

De menukaart is enorm. Denk aan all day breakfast, lunch- en avondgerechten, biologische frisdranken, verschillende soorten koffie en wijn, dagsappen en een omvangrijke patisserie. Voor kinderen is er zelfs een kindermenu. Omdat Juffrouw van Zanten dol is op groenten en verrassende ingrediënten, is er ook voldoende keus aan vegetarische gerechten. Als je andere dieetwensen hebt, dan bereiden ze graag een heerlijk gerecht waar je zonder zorgen van kunt genieten. Als je zin hebt in zoetigheid is er ook veel keuze. Zo staan er ook taartjes van SUE op en buiten de kaart is het gezonde snoepgoed van Tante Toos Suikerloos te koop.

Er staan heerlijke gerechten op de kaart. Een keuze maken, blijkt nog best lastig. Mijn kinderen hebben hier minder moeite mee. Uiteraard kiest mijn jongste zoon voor de bananen pannenkoeken. Mijn oudste zoon eet graag frietjes. Vooruit dan maar, we zijn een avondje uit. Op het kindermenu staat een Bento bowl, waarbij ze ieder ingrediënt zelf mogen kiezen. Van ambachtelijke frietjes tot knapperige worteltjes, verschillende groenten en vlees, vis of een vegetarisch alternatief. Mijn man kiest voor de patty melt toast en ik voor de falafelballetjes met geroosterde seizoensgroenten, huisgepickelde groenten, hummus en quinoa. De gerechten zitten boordevol verse ingrediënten en zijn heel smaakvol. De jongens willen graag een toetje dus we vragen om een bolletje ijs met sprinkels. Dit is het allerlekkerste toetje van het hele land, zegt mijn jongste. Mijn man bestelt koffie en krijgt daar stukjes kokos limoenbrood bij, dat ook goed in de smaak valt.

Hotspot

Juffrouw van Zanten is absoluut een aanrader voor een avondje uit met jonge avontuurlijke kinderen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vermaak van de kinderen. Aan alles is gedacht. Verwend worden staat voorop bij Juffrouw van Zanten. Lekker tot rust komen en genieten van een hapje en een drankje. Je hoeft niet bang te zijn voor nare blikken als je kinderen op ontdekkingstocht door het restaurant gaan. Ook het personeel gaat vriendelijk met de kinderen om. Mijn jongens hebben zich geen seconde verveeld, keken hun ogen uit van al het speelgoed en hebben, net als wij, gesmuld van de gerechten. Het was een gezellig en leuk avondje uit, waarbij we konden genieten van ons gezin en lekker eten. Juffrouw van Zanten is voor herhaling vatbaar!

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo