Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Ademen tot in je ziel

ademen tot in je ziel

Je adem kan veel voor je betekenen. Door goed te ademen, ervaar je minder stress, ben je minder gevoelig voor prikkels, voel je meer zelfvertrouwen en zit je lekkerder in je vel. Om dat te bereiken is het essentieel om te ademen tot in je ziel. Marleen van den Hout leert je in het boek Ademen tot in je ziel hoe dit moet. Aan de hand van oefeningen, persoonlijke verhalen en duidelijke uitleg over alles wat met ademen te maken heeft, kun je zelf aan de slag met een nieuw adempatroon.

Adem jezelf gezond

Al een aantal keer is het belang van een goede ademhaling op mijn pad gekomen. De eerste keer door mijn personal trainer voor de juiste ademhaling tijdens het sporten, maar later ook bij mijn eerste cupping sessie. Soms moet je iets gewoon wat vaker horen, voordat je er zelf mee aan de slag gaat. Voor mij kwam nu het moment om mij meer te willen verdiepen in mijn ademhaling.

Ademen tot in je ziel heeft mij geholpen aan kennis over hoe adem eigenlijk werkt en hoe ademhaling kan ondersteunen om lekker in je vel te zitten. Ademen is een middel om te ontstressen, te ontprikkelen en innerlijke rust te vinden. Marleen van den Hout heeft me met haar boek geholpen om bewust te worden van mijn eigen adempatroon. Ik heb alle ins en outs van de werking van adem geleerd en weet nu dat elke activiteit om een andere adembeweging vraagt. Door deze kennis, krijg ik meer grip op mezelf.

Ademwijsheid in een eenvoudige aanpak

De schrijfstijl van Marleen van den Hout spreekt mij aan. Het is lekker vlot en duidelijk. Verschillende ademhalingstechnieken komen aan bod, waarbij je ook meteen oefeningen krijgt aangeboden om er zelf mee aan de slag te gaan. De oefeningen worden stap voor stap uitgelegd en zijn allesbehalve ingewikkeld.

Mijn interesse voor ademhaling is er niet voor niets. Ik merk vaak dat ik hoog adem doordat ik vaak teveel wil doen in te weinig tijd of pieker. Door mij op mijn ademhaling te focussen, schep ik een moment in het hier en nu. Het is ook meteen ruimte om even een korte pauze te nemen. Ookal is het maar een paar tellen, het helpt om mijn gepieker te doorbreken. Ademen tot in je ziel is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de impact van ademen op je gezondheid en welzijn.

Ademen tot in je ziel | Marleen van den Hout | Uitgeverij Ankhhermes | EAN 9789020220001

Meer boeken

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo