Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Love your body

boek love your body

Hoe lekker zou het zijn als je niet de hele dag met eten in gevecht bent? Wanneer je lichaam niet meer de vijand is? Dat je niet continu bezig bent om je buik in te houden en de boel te camoufleren. Ik ben nog steeds zoekende en zo stuitte ik op het boek Love your body van Elisa Schipper. Als geen ander weet zij hoe het is om jarenlang met jezelf te stoeien en zonder succes op dieet te zijn. Met het boek Love your body helpt Elisa je met de juiste tools om jouw waarde weer te voelen én uit te stralen.

Zelfliefde is het toverwoord

Nooit meer diëten, nooit meer strijd om eten, nooit meer walgen van mijn lijf en nooit meer mijzelf afkeuren. Het klinkt mij als muziek in mijn oren. Al een paar jaar ben ik intensief bezig met mijn zoektocht naar gezondheid en geluk. Het verhaal van Elisa is zo herkenbaar dat ik meteen een soort van connectie voel. Het raakt me. Ik worstel al zo lang om mij lekker in mijn vel te voelen. Net als Elisa heb ik een bodyshaming ervaring in mijn jeugd gehad, waarna ik het gevoel had dat er iets mis was met mij. Ik hechtte mijn waarde aan mijn gewicht en dat was nooit goed genoeg.

Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt aan een gezonde portie zelfliefde, maar alsnog denk ik nog wel eens negatief over mijzelf en ben ik onzeker over mijn lijf. En dat zorgde ervoor dat ik toch weer aan mezelf ga twijfelen én ga eten. Soms vergeet ik om lief te zijn voor mezelf.

Je bent goed zoals je bent

Niet eerst nog vijf kilo afvallen of dat diploma halen.‘ De gedachtengang ‘dat je pas mag genieten als je iets hebt bereikt’ is zo herkenbaar voor mij. Het boek Love your body geeft je een flinke dosis praktische tips om voor jezelf te kiezen, je eigenwaarde een flinke lift te geven en je doelen te behalen met plezier en liefde.

Love your body las ik in één ruk uit. Ik denk dat het voor mij nét dat duwtje in mijn rug was waar ik nog naar op zoek was. In het boek doorbreekt Elisa taboes rondom eetbuien en beschrijft voor mij hele herkenbare situaties. Het boek leest alsof je in gesprek bent met je beste vriendin. Elisa stelt zich kwetsbaar op door haar persoonlijke verhaal en strubbelingen te delen. Ze legt de vinger precies op de zere plek met rake woorden. De passie spat van het papier af. Open, recht door zee en met volop humor. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen.

Goddelijk in bikini

Ik werd heel blij van dit boek. Net als Elisa ben ik ervan overtuigd dat zelfliefde het allerbelangrijkste is. “De key is om jezelf, ondanks die te dikke billen, lief te hebben, precies zoals je bent. Flikker je perfectionisme de deur uit en ga genieten alsof je leven er vanaf hangt.” Precies dit. Ik was al lekker op dreef met mijn zoektocht naar gezondheid en geluk, maar na het lezen van Love your body zet ik zelfliefde absoluut op nummer één.

De zomer komt eraan. Goddelijk in bikini voel ik mij (nog) niet, maar ik voel me wel vrijer in bikini dan ooit. Ik laat me niet meer remmen om te genieten op het strand of een frisse duik in natuurwater. Geluk en gezondheid beginnen bij jezelf, maar je moet wel weten hoe. Pak dit boek erbij voor een momentje voor jezelf, om te ontspannen en genieten, om lekker te lachen of om volop tips te krijgen om jezelf te vertroetelen. Ik weet zeker dat Elisa een glimlach op je gezicht tovert en ik hoop dat ook jij je niet laat tegenhouden om in bikini te genieten van elke zonnestraal.

Love your Body | Elisa Schipper | EAN 9789464377262

Meer zelfliefde

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo