Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Boekreview: Voeding & immuunsysteem

Niemand komt bij de huisarts en zegt: ik heb zo’n last van mijn immuunsysteem. Weinig mensen weten wat hun immuunsysteem allemaal voor ze doet. Laat staan hoe het werkt en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Voeding & immuunsysteem kan een grote impact op je leven hebben. In dit boek ga je ontdekken hoe belangrijk je immuunsysteem is voor je gezondheid. Food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers leert hoe je immuunsysteem voor je werkt en hoe je hier zelf grote invloed op kunt hebben met je voeding. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bepaalde voedingsstoffen de werking van het immuunsysteem krachtig ondersteunen. In dit boek ontdek je het allemaal.

Onzichtbaar maar essentieel

Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme dat ons beschermt tegen indringers zoals virussen en bacteriën. Voeding en een gezonde lifestyle zijn essentieel voor een goedwerkend immuunsysteem. Als voorbeeld geeft Marjolein dat een kras op je auto niet vanzelf verdwijnt, maar een kras op je arm wel. Dat is zo vanzelfsprekend geworden, dat we nauwelijks stilstaan bij de kracht van ons lichaam. Ons immuunsysteem lijkt wel onzichtbaar. Best gek, als je beseft dat je immuunsysteem onvervangbaar is en je er dus zelf heel goed voor moet zorgen.

De focus van dit boek ligt vooral op het verhogen van de kwaliteit van je voeding om je darmflora te vertroetelen waardoor je je een stuk energieker wordt. Niet alleen je darmen maar ook je immuunsysteem én je huid én je brein kunnen hierdoor beter functioneren. Marjolein geeft ontzettend veel waardevolle informatie waarmee ze je een nieuwe visie op je dagelijkse voeding zal geven. Je gaat er met andere ogen naar kijken. Dit boek zal je helpen te realiseren dat jouw lichaam alleen maar optimaal kan functioneren als je het geeft wat het nodig heeft om gezond te blijven. Voeding is de beste start hiervoor.

Voeding

Je leest in dit boek over de krachtige antivirale werking van paddenstoelen, helende stofjes in warme tomaten, de ontgiftende werking van asperges en de magische krachten van bosbessen. Marjolein deelt de lekkerste recepten van een wilde bosbessentaart en avocadodressing, en een franse tomatentaart tot aan een zoet ontbijt met bloemkool. Je hoeft overigens geen keukenprinses te zijn, de recepten zijn goed uitvoerbaar. De recepten maken overigens maar een klein onderdeel uit van dit boek. Het gaat vooral om de kennis die je opdoet over de voeding waarmee je je darmflora, je darmwand en daarmee je immuunsysteem gezond kunt houden. Wat voor voeding dit in grote lijnen is, heeft Marjolein beschreven in haar boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas. Dit boek bevat hier een kleine samenvatting van. Koop het boek dan ook niet voor de recepten, maar voor de waardevolle kennis over een effectief immuunsysteem. Het boek Voeding & immuunsysteem is een duidelijke handleiding om je eigen gezondheid en immuunsysteem in de hand te nemen en te versterken.

Over de auteur

Marjolein Dubbers is food- en lifestylecoach en heeft een grote passie voor de gezondheid van vrouwen. Ze volgt veel trainingen en seminars in binnen- en buitenland op het gebied van voeding, hormonen, gezondheid voor vrouwen, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Ze is bestseller auteur van Het Energieke Vrouwen Voedingskompas en Eet meer energie, die in meerdere talen zijn uitgebracht.

Voeding & immuunsysteem | Marjolein Dubbers | Kosmos Uitgevers | ISBN 978 90 215 7823 1

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo