Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Lymfe

Een onontdekte bron van gezondheid

Terwijl mijn kinderen het zwembad in duiken, pak ik het boek Lymfe van Dr. Lemole erbij. Het woord ‘lymfeklier’ breng ik in verband met kanker. Meer weet ik er eigenlijk niet over. Ik ben niet de enige. Het lymfestelstel is zonder twijfel het meest onderschatte orgaan in ons lichaam. Uit steeds meer onderzoeken blijkt echter dat een gezond lymfestelsel een rol speelt in het voorkomen en verminderen van niet alleen kanker, maar ook hartaandoeningen, hersenziekten, maag-darmproblemen en nog veel meer. In het boek Lymfe deelt Dr. Lemole zijn kennis over het lymfestelsel en geeft je uitleg over het belang en invloed op je hele lichaam. Zo hoopt hij bewustwording te creëren over hoe je je lymfestelsel kunt benutten om gezond, sterk en lang te leven.

Lees ook: Wanneer het lichaam nee zegt

Fundament van de algemene gezondheid

Geen enkele arts vraagt op een controle afspraak hoe het met je lymfestroom gaat. Maar een arts zal wel voelen of je gezwollen klieren hebt om een infectie te vinden. Het lymfestelsel doorkruist je hele lichaam. Dat maakt het zo belangrijk. Zelf kun je veel doen om je lymfestroom gezond te houden of te verbeteren. Dit boek geeft niet alleen informatie om het lymfestelsel beter te begrijpen, maar maak je ook bewust van het stelsel als één van de fundamenten van de algemene gezondheid en de gezondheid van diverse organen.

Het boek bevat ontzettend veel informatie, maar leest als een trein. De schrijfstijl is heel toegankelijk. Dr. Lemole is een pionier op het gebied van hart-longchirurgie en één van de eerste artsen die zag hoe lymfe alle aspecten van onze gezondheid beïnvloedt. Naast wetenschappelijke inzichten deelt de auteur zijn persoonlijke ervaringen.

Je leefstijlkeuzen zijn belangrijk

Je kunt zelf een hoop doen om je lymfestroom gezond te houden. In Lymfe beschrijft Dr. Lemole voedingsmiddelen, voedingsstoffen en zelfs recepten die het lymfestelsel beïnvloeden en het functioneren verbeteren. Maar het verbeteren van je lymfestroom hangt ook samen met hoeveel je beweegt en ontspant, of je naar de sauna gaat, hoe vaak je lacht en zelfs hoe spiritueel je bent. Dit boek geeft maar weer aan hoe belangrijk je leefstijlkeuzen zijn. Ze spelen niet alleen een rol op het gebied van bloedsuiker, cholesterol, maar ook juist op de centrale regelaar van deze factoren oftewel het lymfestelsel. Een mustread als je meer wilt weten over het lymfestelsel en/of het belang van een gezonde leefstijl.

Bestel ‘Lymfe’ van Gerard Lemole eenvoudig via Bol.com

Lymfe
Gerard Lemole
Uitgeverij Ankhhermes
ISBN 9789020218848
april 2022
€ 22,50

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo