Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

Meer energie door de kracht van voeding en leefstijl

Voel je je al langere tijd moe? Heb je last van allerlei ‘vage klachten’? Als je openstaat voor nieuwe inzichten en bereid bent om de regie over jouw gezondheid te nemen, dan kan het boek ‘De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid‘ iets voor jou zijn. Volgens de auteur, dr. Anne Fleck, zou het zomaar kunnen dat onopgemerkte ontstekingen of een verstoorde spijsvertering de oorzaak kan zijn van jouw vermoeidheidsklachten. Dit boek staat barstensvol interessante informatie en handvatten om je leefstijl en gezondheid te verbeteren.

Meer energie door voeding

Bijna één miljoen mensen in Nederland worstelen met chronische vermoeidheid, veel meer mensen zouden meer energie willen hebben. Volgens Anne Fleck is moeheid een signaal dat er wel degelijk iets aan de hand is. Je spijsvertering heeft veel te doen met energietekort. Een verstoorde spijsvertering staat zelfs op nummer één van de energierovers en ziekmakers. Het gaat dus niet alleen om hoe, wat en wanneer we eten, maar ook om hoe we dat eten verteren. De focus van ‘De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid‘ ligt dan ook bij leefstijl en voeding.

Je kunt zelf én samen met je arts veel doen om je gezondheid te verbeteren. Zo geeft Anne Fleck je niet alleen veel informatie, maar ook concrete handvatten om aan de slag te gaan met je leefstijl. Je leert hoe je je spijsvertering kunt versterken, hoe je een intacte darmflora opbouwt en je lichaamseigen ontgifting ondersteunt. Je ontdekt wat je het beste kunt doen om beter te slapen, hoe je verborgen ontstekingen geneest en je krijgt tips om minder gestrest door het leven te gaan.

Lees ook: Je leefomgeving telt mee

Zelftesten en spiekbriefjes

De inhoud van het boek is goed opgebouwd en verdeeld in drie delen. In deel 1 leer je over de verborgen achtergronden van energiegebrek en mogelijke ziekteveroorzakers. Wetenschappelijke inzichten zijn gecombineerd met persoonlijke verhalen. De theorie vond ik af en toe best ingewikkeld, maar het tweede deel bevat veel concrete tips die praktisch toepasbaar zijn om je leefstijl te veranderen. In het laatste hoofdstuk ga je hier zelf mee aan de slag. De tips zijn bijvoorbeeld gericht op ontspanning, voedingssupplementen, ritme en alles wat te maken heeft met je energieniveau.

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid leest prettig, bevat nauwelijks moeilijke woorden en bevat lekkere recepten. Je leert kritisch kijken naar je eigen voeding en leefstijl waar je alleen maar je voordeel mee kunt doen.

Bestel ‘De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid‘ eenvoudig bij Bol.com

De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid
Anne Fleck
Uitgeverij Ankhermes
ISBN 9789020218565 
december 2021
€ 25,-

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo