Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De Innerlijke Criticus ontmaskerd

Iedereen kent de Innerlijke Criticus. Het is dat stemmetje in je hoofd dat fluistert, roept, je van ongevraagd advies voorziet en dat ervoor zorgt dat jij niet jezelf kunt zijn. Dat stemmetje herken ik maar al te goed. Het is gewoon een vreselijke plaaggeest, die nooit tevreden is en alleen maar kritiek levert. Hoe je het ook went of keert, je doet het nooit goed genoeg. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn zonder die bekritiserende stem? Dan moet je het boek De Innerlijke Criticus ontmaskerd zo snel mogelijk lezen. In deze blog vertel ik je waarom.

Verander je Innerlijke Criticus in een trouwe bondgenoot

Ik weet niet hoe jouw innerlijke stem te werk gaat, maar die van mij kan mij er behoorlijk van langs geven en kleineren. Ik stond dan ook te popelen om dit boek te lezen. Bladzijde voor bladzijde verslind ik, terwijl ik alle informatie opslurp als een spons. Ik hang figuurlijk aan de lippen van auteurs Hal & Sidra Stone die me laten zien hoe ik de Innerlijke Criticus herken, begrijp en mezelf los kan maken van dat vervelende stemmetje dat maar niet van ophouden weet. Hal & Sidra Stone zijn de bedenkers van de Voice Dialogue methode. Met deze methode verander je je Innerlijke Crititcus van een meedogenloze tegenstander in een trouwe bondgenoot.

Creëren van bewustwording

De Innerlijke Criticus ontmaskerd gaat over het leren kennen van de Innerlijke Criticus en bepalen wat je toelaat. Het belangrijkste doel van dit boek is het creëren van bewustwording. Dat bekritiserende stemmetje heeft een destructief effect op je functioneren, je relaties en je werk. Je kunt die kritische stem ook bestempelen als een gebrek aan eigenwaarde. Hoe kun je ooit een positief gevoel over jezelf hebben als je van binnen een stem hebt die jou voortdurend met de grond gelijk maakt? Eén van de belangrijkste lessen in dit boek is om jezelf toestemming te geven gewoon te zijn. Het boek bevat naast waardevolle informatie en sprekende voorbeelden ook volop vragen om over na te denken. Met de oefeningen uit het boek kun je direct aan de slag. Schrijf eens op wat dat vervelende stemmetje je influistert, houd een dagboek bij en/of spreek dagelijks affirmaties uit.

Dit boek maakt me bewuster dan ooit van de werking en invloed van mijn innerlijke stem. Die bewustwording is super belangrijk. Want als je weet hoe het zit dan pas kun je er op een andere manier mee omgaan. Die innerlijke kritische stem zal nooit weggaan, maar je kunt er wel mee leren dealen. Je zult altijd moeten blijven investeren in het bewustzijn, maar ik kan je verzekeren dat het die investering waard is. Na het lezen van De Innerlijke Criticus ontmaskerd sta je ongetwijfeld op een andere manier in het leven.

Lees ook: Wanneer je lichaam nee zegt

Bestel De Innerlijke Criticus ontmaskerd eenvoudig bij Bol.com

De Innerlijke Criticus ontmaskerd
Hal & Sidra Stone
Uitgeverij Ankhhermes
ISBN: 9789020219104 
juni 2022
€ 22,50

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo