Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Reizen / Vakantie

Zomervakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is by far mijn favoriete vakantieland. Niet alleen voor een sportieve wintersportvakantie, maar ook in de zomer ga ik graag naar de bergen. Veel mensen denken bij de zomervakantie aan een zonvakantie met een zee en/of zwembad. Oostenrijk heeft misschien nog een beetje suf imago, maar de bekende skiparadijzen in Oostenrijk veranderen in de zomer in een toplocatie voor een gezinsvakantie. Het is wat mij betreft dé perfecte bestemming als je graag in de natuur bent. Bovendien kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat een vakantie in de bergen ontzettend leuk is!

Een fantastisch vakantieland

Ontspanning, avontuurlijke bergwandelingen, boordevol actie en onvergetelijke herinneringen. In Oostenrijk is geen vakantiedag hetzelfde, omdat er zo ontzettend veel te beleven valt. De natuur is prachtig, het eten is lekker en de mensen zijn super gastvrij en vriendelijk. Als je de typische hotels met bloemetjes op de balkons en de koeien met koeienbellen hoort dan weet je dat je er bent. De machtige bergen zijn één grote speeltuin. Voor kinderen is er een walhalla aan speelgelegenheden en de mogelijkheden van avontuurlijke wandelingen zijn oneindig. Maar voor de echte durfals is er nog veel meer te doen, zoals fietsen, rotsklimmen, raften en canyoning. Het is heerlijk om hele dagen buiten te zijn en de uitzichten vervelen nooit. Ik ontspan veel liever in deze prachtige natuur dan in een drukke stad of op een bomvol strand. Bovendien is de berglucht schoner dan in de stad waardoor je vrijer kunt ademen.

De bergen zijn en blijven magisch

Als ik vertel dat ik naar Oostenrijk op vakantie ga, beginnen mensen altijd over het weer. Het weer in de bergen is onvoorspelbaar. Het ene moment straalt de zon en een paar tellen later valt de regen met bakken uit de hemel. Maar slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Ja, we hebben wel eens een vakantieweek met alleen maar regen gehad. Natuurlijk had ik liever de zon gezien, maar desondanks hebben we een heerlijke week gehad. De temperatuur was perfect om te wandelen en de glibberige paden op de berg maakten onze wandelingen alleen nog maar avontuurlijker. Een week later scheen de zon volop en zwommen we in prachtige bergmeren. Wat voor weer het ook is, in de bergen wachten oneindig veel avonturen op je.

Oostenrijk: alle bestemmingen op een rij

Ben je enthousiast geworden? Lees dan over onze vakanties in Oostenrijk. Al een aantal zomers gaan we met plezier naar Oostenrijk. We hebben diverse regio’s bezocht. Hieronder deel ik al onze tips.

Going am Wilder Kaiser Deze regio ligt in het oosten van Tirol en wordt het hele jaar druk bezocht. Mijn man ging vroeger elk jaar op skivakantie naar Ellmau, maar ook in de zomer is hier van alles te beleven. Zo heeft de regio Wilder Kaiser-Brixental maar liefst zes bergbeleveniswerelden voor kinderen met allemaal een ander thema. Overal zijn speeltoestellen, meer dan 700 kilometer aan wandelpaden, veel fietsmogelijkheden en andere outdoor activiteiten. 

Saalbach Hinterglemm Hier vind je prachtige natuur, gastvrije mensen en één groot speelparadijs voor kinderen. Er zijn ontzettend veel activiteiten in de bergen voor alle leeftijden en diverse bergwandelingen die kinderen spelenderwijs kennis laten maken met hiken.

Serfaus Fiss Ladis ‘We are family’ luidt het motto in de regio Serfaus Fiss Ladis. De bergen in deze Tiroolse vakantieregio hebben enorm veel te bieden voor kinderen. Natuurbelevenis gaat samen met bewegen, eindeloos veel speelmogelijkheden en avontuurlijke wandelingen. De dorpen Serfaus-Fiss-Ladis liggen verscholen op een hoogvlakte in de bergen van Tirol. Het is de ideale plek voor gezinnen en levensgenieters. 

Wagrain-Kleinarl Een gezellig bergdorpje waar enorm veel outdoor activiteiten mogelijk zijn. Met één week komen we tijd te kort om alles te ontdekken wat deze omgeving te bieden heeft. Prachtige natuur, enorme speeltuinen voor de kinderen, zwemparadijzen, een heerlijke accommodatie, lekker eten en nog veel meer.

Meer vakanties in het buitenland

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo