Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Reizen

Going am Wilder Kaiser

Onze tweede week in Oostenrijk verbleven we in Going am Wilder Kaiser. Deze regio ligt in het oosten van Tirol en wordt het hele jaar druk bezocht. Mijn man ging vroeger altijd op skivakantie naar Ellmau, maar ook in de zomer is er van alles te beleven. Zo heeft de regio Wilder Kaiser-Brixental maar liefst zes bergbeleveniswerelden voor kinderen met allemaal een ander thema. Overal zijn speeltoestellen, meer dan 700 kilometer aan wandelpaden, veel fietsmogelijkheden en andere outdoor activiteiten. We verblijven in appartement Sonne in das Schredererhaus. Een ruim en schoon appartement met uitzicht op de Wilder Kaiser. De ligging is top, de inrichting is wat degelijk, maar we zullen toch de meeste tijd buiten doorbrengen.

Bergbelevenissen

De zes bergbeleveniswerelden van Wilder Kaiser-Brixental zijn Alpinolino, de Filzalmsee, Ellmi’s Zauberwelt, Hexenwasser, Kaiserwelt en de Hohe Salve. Met de bergbanen kom je bij deze beleveniswerelden uit. We kopen dan ook Belevenis Berg Card waarmee we de hele week gebruik kunnen maken van alle liften. Dat is in verhouding goedkoper dan elke dag een ticket kopen. Onze jongste van vijf jaar is gratis. Alle informatie over deze regio vind je op de website wilderkaiser.info. In deze blog deel ik onze activiteiten en tips.

Dag 1

Bij ons appartement zit helaas geen zwembad, maar Ellmau beschikt over het Kaiserbad, een fantastisch binnen- en buitenbad met diverse zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Na 14.00 uur zwem je tegen een gereduceerd tarief en ook hier heeft onze jongste van vijf jaar gratis toegang. ’s Avonds eten we bij de Ellmauer Alm in Ellmau. Voor het eerst deze vakantie kunnen we ’s avonds buiten eten. Het eten is heerlijk, maar de bediening is chagrijnig. Toch is het een geliefd restaurant, want de mensen staan in de rij voor een tafeltje. Op wandelafstand van de Ellmauer Alm halen we een ijsje bij Memory in Ellmau.

Dag 2

We lieten de jongens kiezen uit een beleveniswereld. Zij kozen voor Ellmi’s Zauberwelt op de Hartkaiser in Ellmau. Boven op de berg staat een wereld aan speelmogelijkheden te wachten waaronder een skelter parcours, diverse trampolines, waterbanen, kabelbanen en nog veel meer. In het bos zijn allerlei avonturen te beleven en treffen we een knikkerbaan. Voor 1 euro koop je een houten balletje en al spelend loop je langs de knikkerbaan. De jongens renden de baan berg op en af.

Mijn jongste wilde ontzettend graag pony rijden. Daarom besloten we om weer de Hartkaiserbahn naar beneden te nemen en vervolgens met de stoeltjeslift de Astberg op te gaan. Alleen de stoeltjeslift was al een hele belevenis, maar boven op de berg treffen we de Pony alm met Tiroler livemuziek. Hier kunnen de jongens voor 5 euro een ritje maken op een pony. Er is een leuke speeltuin en een prachtig meer, de Astbergsee waar de jongens grote vissen zien zwemmen en kikkervisjes vangen. Vervolgens lopen we terug naar beneden via een afwisselend wandelpad door de bossen en de alpenweide.

Dag 3

Bij het bergstation bergstation van de 8-persoonsgondelbaan Scheffau-Brandstadl stap je door de kasteelpoort het KaiserWald binnen, waar groot en klein zich kunnen uitleven. Op de kasteelmuur, aan de klimwand, in de boomhutten en op de speeltuigen zijn pret en avontuur verzekerd. In het bos valt heel wat te ontdekken. We volgden het Kaiserpad met meer speeltoestellen en uitkijkpunten. Dit pad loopt om het KaiserWald heen en je loopt een rondje.

We zochten iets meer uitdaging en kregen de tip om bij de Rehbachklamm te wandelen. We startten niet in Scheffau zelf, maar rijden door en parkeren op de Gaisberg parkeerplaats bij de ingang van het pad. Zo was het voor onze jongens goed te doen. Het is een avontuurlijk pad met bruggen en trappetjes. Het is steil en heeft best gevaarlijke randen; niet heel geschikt voor kleine kinderen dus. Maar het schijnt dat je de Rehbachklamm ook via andere wandelpaden kunt bereiken. Reactie van de jongens: ‘Het was niet leuk mama, het was super leuk!’. Daarna wilden de jongens het liefst weer naar Ellmi’s Zauberwelt op de Hartkaiser om eindeloos te ravotten.

Dag 4

We gingen met de eerste lift omhoog in Brixen im Thale. Bij de Filzalmsee Brixen im Thale op 1300 meter hoogte is veel te beleven voor kinderen. Een houten vlot, water- en zandbaan, een hut met geheime doorgangen een ontdekkingspad en nog veel meer. De thema wandelroutes (Riesen Wanderung) bevielen mijn man en mij goed. Je wandelt hier prachtig tussen de koeien over de alpenweide, maar voor kinderen is er niet veel te beleven. De jongens gingen in de berm zitten en waren niet meer te motiveren om door te lopen. We besloten om de route niet af te lopen, maar terug te gaan. Soms is hiken met kleuters geen succes. ’s Middags zijn we weer naar het Kaiserbad in Ellmau gegaan voor een frisse duik.

Lees ook: Hiken met kleuters

Dag 5

Met mooi weer is het Avonturenpark Hexenwasser in Söll een absolute aanrader. Het heet niet voor niets Hexenwasser, dit belevenispark heeft namelijk veel waterattracties. Het is de perfecte plek om af te koelen op een warme zomerdag. Vergeet dus je zwemspullen, zonnecrème en een set reservekleren met waterschoenen niet. Ook kun je er over het langste blotevoetenpad van Oostenrijk wandelen. Lopend over gras, schors, masserende stenen en door water kom je langs maar liefst 60 stations waar je van alles kunt beleven.

Hexenwasser is voor iedereen toegankelijk, ook voor kinderwagens en mindervalide. ’s Middags zwommen we in de Badesee Going. Voor 2 euro parkeer je je auto nabij het meer en voor de middagtoegang na 14.00 uur betaalden we 10 euro. Je hebt er leuke glijbanen voor jong en oud en diverse speelmogelijkheden rondom het meer. ’s Avonds eten we bij Memory in Ellmau waar je heerlijke pizza’s en salades kunt eten.

Dag 6 en 7

Direct bij het bergstation van de Alpenrosenbahn in Westendorf begint een leuke familiewandeling. Er zijn diverse puzzel- en avonturenstations in belevenispark Apelino die leidden naar het hoogste top. Het is een spannend grindpad met boomstronken en stenen. Zeker niet geschikt voor een wandelwagen. Het uitzicht is panoramisch, maar het is best een avontuurlijke (en gevaarlijke) route. Onderweg zit een leuk restaurant met diverse speelmogelijkheden, waarna we langs de langste knikkerbaan van Tirol weer naar beneden lopen. Direct bij de Alpenrosenbahn gaan we op het terras zitten, terwijl de jongens eindeloos ravotten op springkussens, rondjes rijden op skelters en zich verstoppen in diverse speelhuisjes. ’s Middags zoeken we weer verkoeling op in het Kaiserbad van Ellmau. Onze laatste vakantiedag glijden we ontelbare keren van de glijbanen in de Badesee. ’s Avonds sluiten we onze vakantie af met een etentje bij Memory in Ellmau.

Lees ook over onze vakantie in regio Serfaus-Fiss-Ladis

Resumé

Oostenrijk is een feestje. De afgelopen twee weken zijn aan de ene kant voorbij gevlogen en aan de andere kant hebben we ontelbare nieuwe avonturen beleefd. Mijn man, die een echte zonaanbidder is, betrapte ik van de week over ideeën voor een volgende zomervakantie in Oostenrijk.

Ja, het weer in de bergen is onvoorspelbaar. Zo hebben we de eerste week in Serfaus-Fiss-Ladis veel regen gehad en deze week was het 30 graden en volle zon. Maar het regent nooit de hele dag moet je maar bedenken. We hebben tijdens de week met veel regen wel een hele actieve week gehad. Afgelopen week was het te warm om veel te wandelen. Deze week stond dan ook meer in het teken van ontspanning. Het enige wat we een beetje gemist hebben, is een zwembad bij onze accommodaties. In Serfaus-Fiss-Ladis is alleen een buitenbad. Het openbare zwembad in Ellmau en de Badesee in Going waren ontzettend druk. Het vinden van een parkeerplaats was soms lastig. Deze twee weken hadden alle ingrediënten voor een sportieve en ontspannen vakantie. Oostenrijk, je was fantastisch!

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo