Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Reviews

Slim Spelen met PIXIO

Heb jij thuis ook kinderen die stapelgek zijn op bouwspeelgoed? In dat geval zullen ze PIXIO helemaal te gek vinden. Althans, mijn kinderen wel. PIXIO is dé sensatie onder het magnetisch speelgoed. Het zijn kleine vierkante blokjes van kunststof met daarin zes unieke magneetjes aan iedere zijde. Hiermee kunnen kinderen (en hun ouders) de mooiste bouwwerken maken.

Minecraft in real life

PIXIO is een unieke bouwset zonder ingewikkelde onderdelen. Als je de pixels dicht bij elkaar houdt dan worden ze magnetisch vastgeklikt. Zo kun je een beeld of figuur maken. Alleen het feit dat de blokjes magnetisch vastklikken vinden mijn jongens al fantastisch. PIXIO is makkelijk in gebruik en mijn kinderen kunnen er meteen mee aan de slag. Het is net Minecraft, maar dan in het echt!

Bij elke set worden instructies geleverd die je laten zien hoe makkelijk het is om te bouwen. De bouwwerken kun je laag voor laag opbouwen tot één geheel. Af en toe stoten de magneetjes af en moet je even draaien om de juiste kant te vinden om aan elkaar te klikken. Soms klikken de magneetjes juist heel snel vast, dat maakt het extra uitdagend om te bouwen.

Nadat ik mijn jongens lekker zelf even heb laten bouwen, laat ik de app zien. De app PIXIO kun je gratis downloaden en hierin vind je eindeloos veel instructies voor bouwwerken. Denk aan dieren, mensen, robots, symbolen en nog veel meer. Per bouwwerk staat hoeveel en welke kleur pixels je nodig hebt. Aan de hand van een visueel 3D voorbeeld kun je het bouwwerk stap voor stap nabouwen. Mijn jongens gaan meteen aan de slag met een voetballer en proberen hun favoriete superhelden na te bouwen. Ook maken mijn jongens hun namen met de pixels.

Lees ook: Boeken voor voetballiefhebbers

Ervaar nieuwe bouwmogelijkheden met PIXIO!

PIXIO is niet alleen leuk om te doen, maar ook speelgoed waarmee je even tot rust kunt komen. Zelf vind ik het heel ontspannen om samen met mijn kinderen te bouwen. Om echt mooie bouwwerken te bouwen, heb je wel veel pixels nodig. Maar er zijn verschillende sets verkrijgbaar van klein tot groot. Zo is er een klein surprise pakket waarbij het een verrassing is welke van de 16 typen je krijgt. Een iets grotere set zijn de minifiguren, waarmee wij een skater girl bouwden. Ook zijn de pixels in aantallen verkrijgbaar, zoals 50,100, 200 en 400 stuks. Ik weet zeker dat mijn zoontjes meer pixels vragen voor hun verjaardagen. Zo kunnen ze pixels sparen om straks echt grote bouwwerken te maken. We nemen het ook zeker mee op vakantie. PIXIO is leuk, vermakelijk en leerzaam!

Bestel PIXIO via slimspelen.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo