Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Zwarte zaterdag

De avond voor ons vertrek ontstond er nog enige discussie over het tijdstip van vertrek. Ik ga het liefst zo vroeg mogelijk weg, zeker met het oog op de verwachte files op zwarte zaterdag. Mijn man vertrekt liever een uurtje later. Wat dat ene uurtje nou uitmaakt? Als je in de file komt te staan een heleboel. En dus sloten mijn man en ik een compromis en vertrokken we om half 3.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vakantiestress is gelukkig ver te zoeken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en met de koffers van Carbags is de auto binnen no time ingepakt. Ik begin altijd met rijden. Mijn skills als ochtendmens komen nu goed van pas. Bovendien vind ik het ideaal om kilometers te vreten terwijl de jongens slapen.

Uiteraard zijn de jongens het eerste uur klaar wakker. Het is toch een beetje spannend om op vakantie te gaan. Mijn jongens staan, net als ik, direct aan als ze wakker zijn en dus komt ook meteen de vragenstorm en kletspraat op gang. ‘Weet je waarom auto’s geen bellenblaas op de snelweg mogen, mama?’ Anders zien ze de andere auto’s niet. Hoe verzin je het? Het miezert een beetje als mijn andere zoon zegt: ‘Mama, de ruitenwissers zwaaien de tegenliggers gedag.’ Maar zodra we de grens over gaan en ik het gaspedaal indruk ligt het spul weer in dromenland.

Lees ook: inpakken en wegwezen

Immer gerade aus

Lang duurt het helaas niet, maar ik ben goed voorbereid met proviand, autobingo en vakantiecadeautjes. Uiteraard vermaken ze zich ook met spelletjes op de Ipad. Als mijn man en ik wisselen en ik in de bijrijdersstoel zit, begint hij meteen of ik een broodje gehaktbal voor hem wil maken. Daar heb je zelf toch net meer dan vier uur de tijd voor gehad? ‘Toen hoefde ik nog niet’. Goed, meer dan genoeg over gezegd. ‘Hoe laat zijn we er? ‘Mag ik nog een cadeautje?’ Natuurlijk beginnen de jongens onrustig te worden na uren in hun autostoel. Zelf ben ik het zo langzaam aan ook wel zat.

Maar op een paar kleine irritaties na was Zwarte zaterdag was voor ons een topdag. De weersomstandigheden waren goed en we hebben slechts een half uurtje in de file gestaan. We zijn slechts twee keer gestopt om te tanken en even een kort de benen te strekken. Onze reis was goed en rond het middaguur kwamen we al aan bij onze eerste bestemming. Vroeg vertrekken om te reizen is voor mij goud waard. Door vroeg op te staan, zijn we de files voor gebleven. Als we in de files waren beland dan hadden we zwarte zaterdag heel anders beleefd. Nu hebben we alles uit onze eerste vakantiedag kunnen halen. ’s Middags in de bergen zijn we de reis alweer vergeten.

Lees ook: Veilig rijden in het donker

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo