Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Kids / Leuke dingen / Reviews

Stoere jongenskamers met fotobehang

Na de verbouwing van onze keuken en badkamer zijn nu de kinderkamers aan de beurt. En niet omdat ik sta te popelen om een volgend project aan te pakken, maar omdat de jongens aangeven dat ze hun huidige behang niet meer leuk vinden. Ik begrijp ze wel hoor. De auto’s en vliegtuigen passen niet meer bij hun leeftijd en interesses. Samen met de jongens heb ik via Fotobehang.com fantastisch behang gevonden voor stoere jongenskamers.

Een neutrale basis

De inrichting van de kinderkamers vind ik heerlijk om te doen. Er is gewoonweg zoveel leuks verkrijgbaar. Als basis hebben we gekozen voor neutrale en lichte kleuren op de muur en voor de gordijnen. Zo oogt de kamer rustig, ook als het aankomt op de vloer en de meubels. Deze basis is eigenlijk altijd goed waardoor we niet veel hoeven te veranderen om de kamers een compleet andere uitstraling te geven.

Veel mensen kiezen ervoor om ook het behang op de kinderkamer zo neutraal mogelijk te houden en met accessoires de toon te zetten. Je kunt accessoires misschien wel makkelijker vervangen, maar de kamer mist wel karakter wanneer alle wanden wit zijn of nauwelijks kleur hebben. Daarom kiezen we bewust voor het behangen van één wand van de kinderkamers. Het is dé eyecatcher van de kinderkamers.

Slapen in het stadion

Mijn jongens hebben duidelijk een eigen mening. Nu ze iets ouder zijn, vind ik het belangrijk dat ze inspraak hebben in hun kamer. Hun slaapkamers zijn namelijk ook hun eigen ruimte waar ze zich even kunnen terugtrekken en ongestoord kunnen spelen. Ik wil dan ook dat ze zich prettig voelen in hun kamers.

Mijn jongste zoon is stapelgek op voetbal en kiest voor fotobehang van een stadion. Mijn oudste zoon maakt het liefst de hele dag bouwwerken in de videogame Minecraft. De keuze voor Minecraft blokken voor zijn kamer was dan ook gauw gemaakt! We hebben gekozen voor vliesbehang gemaakt van een sterke papiersoort. Het behang wordt in banen geleverd die je tegen elkaar moet plakken. De stroken behang zijn genummerd en makkelijk te plakken, maar je kunt de klus natuurlijk ook uitbesteden.

De kinderkamers zijn prachtig geworden. Het fotobehang is een heuse eye catcher zonder dat de kamer ’te druk’ is. Mijn jongens sprongen een gat in de lucht toen ze het fotobehang voor de eerste keer zagen. Ze zijn er zo blij mee. Hun kamers hebben in slechts een paar uurtjes behangen een totaal andere uitstraling gekregen.

Lees ook: Ochtendgekkies, de ontwikkeling van tijdsbesef

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo