Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Kom in beweging met WarioWare: Move It!

header wario ware move it

Bewegen en plezier maken gaan goed samen. Dat bewijst ook de game WarioWare: Move it! voor de Nintendo Switch. Pak er een set joy-cons bij en gebruik je hele lichaam om allerlei bliksemsnelle microgames te spelen. Met de juiste bewegingen sleep je de overwinning binnen. Heb je vrienden of familie over de vloer? Gezellig, want je kunt tot wel vier spelers lokaal spelen.

Maak je klaar voor knotsgekke microgames

Reken maar dat je flink in beweging komt met dit spel, want stilzitten is er niet bij. Voordat je gaat beginnen, raad ik je aan om te checken of de joy-con-polsbandjes goed vastzitten. Mijn jongens hebben de neiging om steeds dichterbij de televisie te komen en dat vind ik toch altijd een beestje spannend.

In WarioWare: Move It! maakt Wario een reis naar een tropisch paradijs met zijn vrienden. Op dit eiland vind je een bioscoop, museum en een strand waar je met zeemeerminnen kunt zwemmen. kun je maar liefst 200 minigames spelen. Dit zijn korte games van ongeveer vijf a tien seconden waarin jij snel een doel moet voltooien. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar de tijd gaat razendsnel voorbij.

Microgames in overvloed

Hoe bedenk je het?” Bijna bij iedere game is dat wat er door mijn hoofd schiet. Zo snel mogelijk een wc ontstoppen, je armen omhoog reiken in neusgaten, een paraplu op de juiste manier houden zodat je niet nat wordt, een vis vangen en ga maar door. Zei ik al dat je snel moest zijn? De microgames volgen elkaar in rap tempo op dus je moet alert blijven. Als ik nog aan het nadenken ben of ik de controllers naar links of rechts moet houden, is de tijd alweer voorbij. Soms is het best moeilijk om de uitdagingen aan te gaan vanwege de tijdslimiet of de gevoeligheid van de controle. Zo lukte het mij niet om te voorkomen dat de vlammen van een kaarsje doofden. Dan kan het ook best een beetje frustrerend zijn. Gelukkig zijn er meer dan genoeg minigames om je skills te trainen.

Tijd om los te gaan

Als mijn jongens even later sneeuwballen gooien naar een bewegende sneeuwpop ben ik blij dat de joy-cons goed vat zitten. WarioWare: Move It! is super toegankelijk voor kinderen. Mede doordat het volledig Nederlandstalig is met gekke cartoon stemmetjes. De minigames spreken de jongens aan. Hoe gekker, hoe beter. En ja, deze game is gewoon een beetje raar. Het vraagt je in ieder geval om dingen te doen die je niet zou verwachten. En je gebruikt de joy-cons op unieke manieren. Dat maakt WarioWare: Move It! juist geniaal. Schud, sla, dans, wiebel en buig er maar flink op los!

Meer games

Everybody 1-2 Switch
Dreamworks Trolls Remix Rescue
Fitness Boxing 2

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo