Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Producten / Reviews

Hap voor hap meer impact

duurzame granola van yespers

Samen worden we ons steeds meer bewust van de impact van ons voedsel op de wereld en alles eromheen. Of het nu gaat over de herkomst, de productiewijze of voedselverspilling. Duurzaam eten betekent dat je keuzes maakt die beter zijn voor het milieu. Denk aan minder vlees en meer plantaardig eten, minder eten weggooien en vaker kiezen voor kraanwater in plaats van bijvoorbeeld frisdrank.

Maar je kunt nog meer doen. Bijvoorbeeld door niet meer te eten en drinken dan je nodig hebt. En ongezonde producten, zoals snoep en snacks, vaker te laten staan. En natuurlijk kiezen voor duurzame producten. Zo maakt Yespers granola’s in vier unieke smaakcombinaties die niet alleen bijzonder lekker zijn, maar waarmee je hap voor hap meer impact maakt.

Vier unieke smaak combinaties

Yespers granola is er in vier unieke smaakcombinaties: appel en rozijn, cashew en wortel, hazelnoot en banaan en kokos en kers. De granola bestaat uit mild geroosterde havervlokken in gered fruit en met een beetje vruchtensap waardoor ze heerlijk knapperig zijn. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, dat kan wel betekenen dat je heel soms een pitje tegenkomt. Mijn favoriet is kokos en kers!

De granola’s zijn ideaal voor een voedzaam ontbijt of lunch. Je kunt de granola natuurlijk op allerlei verschillende manieren gebruiken, zoals in je yoghurt, dessert of smoothie. Maar je kunt er ook mee bakken, denk aan granola cupcakes of pannenkoeken. Naast granola biedt Yespers nog meer duurzame producten, zoals smoothiespreads, crackers, notenspreads en morning oats.

Shaking up the system

Yespers bekijkt ingrediënten vanuit twee kanten: 1) hoe zorgen we dat steeds meer mensen in de keten profiteren van 2) steeds meer duurzaamheid. Elk ingrediënt wordt optimaal benut. Op deze manier kan de boer van een eerlijke prijs worden voorzien. Yespers haalt meer uit de grondstof, zodat de boer kan investeren in het verhogen van biodiversiteit. Zo hebben alle Yespers ontbijt en snackproducten ieder een eigen verhaal. Er is over elk ingrediënt zorgvuldig nagedacht, waarbij duurzaamheid en inclusiviteit centraal staan!

Maar daar blijft het niet bij. Ook de verpakking is belangrijk. De nieuwe verpakking van de granola’s zijn makkelijker te scheiden en laat je zien wat de impact per hap is. En zo maken we het verschil in de voedselketen. Door te kiezen voor Yespers granola’s zet je letterlijk de keten op z’n kop, van haverteler tot de manier waarop we met elkaar omgaan. Probeer het eens, wie weet krijg jij ook een crush op zo’n duurzaam en lekker begin van je dag!

Meer Food lees je hier

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo