Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Cadeau voor hem: motorrijles

helm op een motor

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Dan breng ik je misschien op een goed idee: motorrijles. Mijn man heeft nooit wensen voor zijn verjaardag. Daarom vind ik het best lastig om een leuk en origineel cadeau te geven. Ik heb zelf niets met kleine hebbedingen, maar geef graag een verjaardagscadeau met een blijvende herinnering. Mijn man droomde al langer over een motorrijbewijs. Ik vind het zelf een beetje eng, maar toch besloot ik hem te verrassen met een motorrijles.

Een motorrijles is leuk om te geven

Gelukkig viel mijn verjaardagscadeau goed in de smaak. Een motorrijles is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven. Mijn cadeau bestond uit een halve dag motorrijles waarbij mijn man leerde om de motor onder controle te krijgen. Een instructeur begeleidde hem in de bediening en beheersing van de motor. Onderdelen die aan bod kunnen komen zijn: schakelen, remmen, slalom op langzame en hoge snelheid, in een halve cirkel rijden, achtjes draaien, een remproef en een noodstop. Natuurlijk is dit afhankelijk van je leersnelheid. Deze onderdelen komen ook aan bod bij het examen voor een motorrijbewijs. Mijn man vond de motorrijles geweldig. Hij had de motor snel onder controle en mocht zelfs van het oefenterrein af en de openbare weg op. Dat had ik echt niet verwacht van zo’n eerste kennismaking.

Van de eerste motorrijles naar diploma

Ik had er natuurlijk op kunnen wachten. Na die ene les had mijn man de smaak te pakken en ging hij een motorhelm kopen. Begrijpelijk, want je wilt natuurlijk wel zo veilig mogelijk op je motor stappen en zorgeloos toeren. Die helmplicht is er natuurlijk al jaren. Er ging een wereld voor mij open, want helmen zijn er in verschillende kleuren en designs in de meest uitlopende modellen. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar voor je veiligheid is het belangrijk om ook naar de maat te kijken. Dan kun je ook nog alle voor- en nadelen van de verschillende helmen tegen elkaar opwegen. Rij je bijvoorbeeld alleen met goed weer of kies je voor een helm die je gemakkelijk opbergt?

Een beleving als blijvende herinnering

De keuze van mijn man viel op een trendy jethelm. Dit type helm is ongekend populair onder scooter- en motorliefhebbers. Het design van de jethelm is afgeleid van een pilotenhelm. Je herkent de helm aan een volledig open voorzijde. Eerlijk is eerlijk, het ziet er goed uit. Natuurlijk wist ik wel dat ik de liefde voor het motorrijden zou aanwakkeren met mijn cadeau. Ondanks dat ik het zelf een beetje eng vindt en niet zo snel achterop zal gaan zitten, vond ik het leuk om te zien hoe blij en verrast mijn man was. Ja, het is soms lastig om out of the box te denken en iets origineels te bedenken, maar met een belevenis als cadeau zorg je in ieder geval voor een blijvende herinnering!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo