Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews / Sport

Nintendo Switch Sports

Zwaai, trap en bowl je een weg naar de overwinning in het nieuwe spel Nintendo Switch Sports voor Nintendo Switch. In deze game geniet je van zes sporten met je familie en vrienden lokaal en online. Pak de joy-con controllers erbij en speel een potje voetbal, volleybal, tennis, badminton of vecht met zwaarden. Met bewegingen uit de echte wereld neem je deel aan de verschillende sportactiviteiten. Zo speel je niet alleen een toffe game, maar breng je ook je lichaam in beweging. En wie weet, misschien ontdek je nog verborgen talenten.

Nintendo maakt sporten leuk!

Nintendo was de eerste spelcomputer waarbij lichamelijke beweging nodig was om een game te spelen. Met de komst van Wii sports stonden destijds hele huishoudens plotseling met een controller voor de televisie te zwaaien alsof hun leven er vanaf hing. Met Nintendo Switch Sports voegt Nintendo nieuwe manieren van bewegen toe met fonkelnieuwe games als voetbal en badminton.

Als fan van eerdere beweeggames als Ring Fit Adventure en Fitness Boxing wekte de aankondiging van dit spel dan ook meteen hoge verwachtingen bij mij. In februari kregen alle spelers met een Nintendo Online-lidmaatschap de mogelijkheid om het spel online te testen. Samen met mijn mannen probeerden we drie sporten uit: tennis, bowlen en zwaardvechten. We hadden slechts 45 minuten om het spel te testen en speelden tegen spelers over de hele wereld. Mijn mannen en ik waren razend enthousiast en baalden dan ook als een stekker toen de tijd om was.

Lees ook: Ring Fit Adventure

Welkom op Spocco-plein

De game start op Spocco, een trendy sportplein. Hier start het plezier en kun je een balletje trappen op het voetbalveld of naar de verschillende banen gaan voor een partijtje tennis, badminton of volleybal. Of ga de baan op voor een potje bowlen of zwaai met zwaarden in de Chambara arena. Je maakt zelf een keuze voor jouw favoriete sport. Mijn jongens wilden beginnen met Chambara. Je zwaardvecht in een arena waarbij je je rivaal naar de rand van het platform jaagt. Als je je arm op het juiste moment omhoog gooit, dan blokkeer je aanvallen en krijg je de kans om opnieuw aan te vallen. Zo maak je bewegingen alsof je een zwaard in je handen hebt in plaats van de joy-con. Ik moet me goed verdedigen in mijn eerste wedstrijd, maar zodra ik in de aanval ga, mep ik mijn tegenstander KO.

Maar ook tennis valt in de smaak, waarbij je de Joy-Con controller als een racket vastpakt. Zo werkt het ook voor Badminton. Door op het juiste moment te swingen, schiet je de bal naar de overkant. Ook kun je de bal wat topspin geven door omhoog te slaan. Bij badminton zwaar je naar links en rechts om de shuttle in de lucht te houden. Ik dacht wel een balletje te kunnen slaan, maar ik word finaal weggespeeld tijdens een potje tennis. Fanatiek ga ik door met bowlen. Tot mijn verbazing gooi ik de ene na de andere strike en win ik het toernooi van 16 spelers over de hele wereld.

Ook mijn jongens zijn fanatiek en zorgen voor lekker wat chaos in de woonkamer. De jongens gaan helemaal op in hun spel en soms bewegen ze zo fanatiek mee dat ik bang ben dat ze door de televisie heen gaan. Daarom zet ik soms voor de zekerheid de poef ervoor. Sommige spellen kunnen tot en met vier spelers in dezelfde ruimte worden gespeeld. Dat maakt het extra leuk als er vriendjes of vriendinnetjes langskomen. Ik vind het fijn om mijn jongens actief bezig te zien. De game maakt sporten populair en dat kan ik alleen maar toejuichen. Nintendo Switch Sports is Nederlandstalig waardoor mijn kinderen het prima zelf kunnen spelen, maar natuurlijk speel ik ook graag een spelletje mee. Behalve je eigen familie of vrienden kun je de uitdaging ook online aangaan en tegen willekeurige tegenstanders je sportvaardigheden op de proef stellen. Als je graag de competitie aangaat, doe dan mee aan wedstrijden en verzamelen punten, die je kunt inwisselen voor coole uitrustingen voor je personage. Het geeft ook best een kick als je een wedstrijd wint van deelnemers over de hele wereld.

Geplande updates

Maar hier blijft het niet bij. Met de komst van Nintendo Switch Sports zijn al direct twee gratis software-updates bekend gemaakt. Deze zomer is het mogelijk om het beenriem accessoire te gebruiken en in het najaar volgt de nieuwe game golf. Als je de game in de winkel koopt, zit er een beenriem bij. Dit is overigens dezelfde beenriem die bij Ring Fit Adventure wordt geleverd. Als je het spel met een downloadcode aanschaft, kun je de beenriem ook los bestellen. Het leuke aan Nintendo Switch Sports is dat dit spelletje nooit gaat vervelen.

Koop Nintendo Switch Sports direct bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo