Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Voel je beter

voel je beter willem van der bend

Hoe herken je de signalen van mentale overbelasting en wat betekenen ze? Hoe zorg je ervoor dat jouw mentale batterij opgeladen is en blijft? In het boek Voel je beter geeft psychiater Willem van der Bend je tools waarmee je je persoonlijke gereedschapskist kunt vullen om je beter te voelen. Voel je beter is geen typisch zelfhulpboek met duizend goedbedoelde tips. Het is anders. Er wordt je niets opgelegd. Dit boek combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen. En leert jou om je eigen lichaam en brein beter te begrijpen om te leven op een manier die werkelijk bij jou past.

Leer je lichaam en brein goed begrijpen

Wat maakt jou sterker en gelukkiger? Past het leven dat je nu hebt werkelijk bij jou? Dit boek gaat in de eerste plaats over eerlijk onder ogen zien hoe je zelf in elkaar zit. Waar krijg je energie van, maar ook wat kost energie? Wat zie ik, wat voel ik en wat betekent dat voor mij? Waar moet ik rekening mee houden om mij beter te voelen?

Met een korte vragenlijst helpt Willem van der Bend jou op weg om te achterhalen hoe het met jou mentale energie zit. Je kunt vragen verwachten als: Is het druk in je hoofd? Heb je moeite met inslapen? Door deze vragen te beantwoorden kun je er wellicht achter komen waar jouw overprikkeling of overbelasting vandaan komt. Misschien kan het je al helpen om op drukke werkdagen wat kleine pauzes in te plannen om even op adem te komen.

Lees ook: Integer leven. Hoe blijf jij trouw aan jezelf?

Leer om goed met je energie om te gaan

Willem van der Bend laat je zien dat met relatief kleine ingrepen je gevoel van welzijn aanzienlijk kan verbeteren. De tips zijn super praktisch en makkelijk te onthouden. Het zijn geen waarheden die bij iedereen werken, maar wel tips en trucs voor een praktische, dagelijkse structuur.

Je leert ‘energiegevers, energieherstellers en energieslurpers’ herkennen. Door rekening te houden met je mentale energiehuishouding gedurende de dag kun je voorkomen dat je aan het einde van de dag uitgeblust op de bank zit. Door goed met je energie om te leren gaan, heb je minder hersteltijd nodig om de volgende dag weer aan te kunnen.

Voor iedereen die nog meer uit het leven wil halen

Voel je beter bevat een mix van wetenschappelijke kennis, tips en ervaringen uit de praktijk en van de schrijver zelf. Willem van der Bend heeft dit boek heel persoonlijk gemaakt door zijn eigen zoektocht naar een beter welzijn te delen. Dit doet hij op een open manier in heldere taal en een pakkende schrijfstijl. Ik wilde maar door blijven lezen. Ook omdat ik veel herkenning las. Lange tijd heb ik niet doorgehad dat ik keuzes maakte waarmee ik mijzelf mentaal uitputte. En overigens nog steeds doe. Vooral het beperken van schermtijd blijft een uitdaging. Voel je beter is een fijn boek om die mij heeft gemotiveerd om nog beter naar mijn gevoel te luisteren en geeft mij bevestiging dat ik op een gezonde manier groei.

Voel je beter | Willem van der Bend | Uitgeverij Kosmos | EAN 9789043927949 

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo