Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Buitenleven met een terrasoverkapping

Bij een natte herfst en koude winter denk je misschien niet aan een fijne periode om buiten te zijn. Maar heb je wel eens aan een terrasoverkapping gedacht? Hier heb je het hele jaar door plezier van. Welk weer het ook is. Het belangrijkste voordeel van een terrasoverkapping is misschien wel dat je in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten en als het buiten regent zit je heerlijk beschut.

Meer ruimte om te leven

Met een terrasoverkapping verkrijg je op een makkelijke manier meer woonruimte, alleen dan buiten. Eigenlijk is zo’n terrasoverkapping aan je huis een soort verlengde van je woonkamer. Waar je lekker neerploft op je loungeset met een boek, geniet van een spelletje of ’s avonds vrienden uitnodigt voor een heerlijk diner. Met een terrasoverkapping kun je een knusse plek voor ultieme gezelligheid creëren.

Behalve dat een overkapping meer ruimte biedt en voor meer sfeer zorgt in de tuin, is extra bergruimte. Bijvoorbeeld een loungeset, barbecue of andere tuinspullen kun je onder de overkapping plaatsen. Zo hoef je niet meer te slepen met je tuinspullen, maar staan ze in de herfst- en wintermaanden droog.

De buitenlucht heeft een stressverlagende werking

Diverse onderzoeken wijzen uit dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning daalt in een natuurlijke omgeving. Buiten zijn is dus goed voor je gezondheid. Toch zitten we veelal binnen, zeker in de herfst- en wintermaanden. Maar met een terrasoverkapping kun je het hele jaar door in je eigen tuin genieten van frisse lucht. Met een infrarood- of houtkachel kun je de temperatuur zo behaaglijk mogelijk maken.

Een terrasoverkapping is eenvoudig te realiseren

Als je hebt besloten om een terrasoverkapping aan te schaffen dan wil je toch het liefst dat hij gisteren is geplaats in plaats van morgen? Gelukkig hoef je in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen om een terrasoverkapping te bouwen. Dat scheelt enorm veel tijd, want het verlenen van een vergunning kan wel maanden duren. Voordat je tot de bouw overgaat, raad ik je aan om je eerst in te lezen in de gemeentelijke regels. Hiervoor kun je navraag doen bij jouw gemeente.

Een terrasoverkapping bevat zware en grote onderdelen. Als ‘huis en tuin’ klusser raad ik je dan ook niet aan om zelf aan de slag te gaan, maar te kiezen voor een specialist die jouw overkapping snel en goed plaatst. Zo weet je zeker dat je veilig zit onder je overkapping.

Een heleboel voordelen van een terrasoverkapping zijn genoemd. Met deze vrieskou is het misschien geen weer om in de tuin te zitten, maar juist nu is het een idee om na te denken over de plannen van je tuin om het hele jaar te genieten van je tuin en buiten zijn.

Lees ook: LYNWOOD houten wandpanelen

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo