Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Minecraft voor de Nintendo Switch

Als er één spel is waar mijn zoon geen genoeg van krijgt dan is het wel Minecraft voor de Nintendo Switch. Minecraft is een openwereld-game waarin alles mogelijk is. Je kunt de game spelen om spannende avonturen te beleven, maar ook om dingen uit te vinden. Je vrienden te ontmoeten of geweldige dingen te bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos en als speler bepaal jij hoe het spel wordt gespeeld.

Plaats blokken en ga op avontuur

Minecraft speelt zich af in een driedimensionale omgeving met verschillende spel modussen. In ‘Creative’ kunnen spelers vrij bouwen met eindeloos veel blokken en voorwerpen die je razendsnel kunt veranderen. Dit is de meest uitgebreide modus waarin je grondstoffen nooit opraken. Je kunt je lekker creatief uitleven met het bouwen van eenvoudige hutten of grandioze kastelen. Verzamel dieren, richt je huizen in, graaf in de grond of doe gewoon waar jij zin in hebt.

Het spel kan in het begin best een beetje overweldigend zijn. Want waar moet je nou beginnen? In het Minecraft Creative Handboek vinden alles wat we nodig hebben om te beginnen. Het boek staat vol adviezen, suggesties, top-tips en creatieve trucs. Minecraft is een game die je creativiteit stimuleert. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen, verkennen, zien of ontdekken.

Trek je harnas aan

Voor de durfals is er de overlevingsmodus Survival. In deze modus begin je zonder middelen en moet je een weg banen door een wereld waarin je wordt aangevallen door vijanden. Je moet alles in de gaten houden, of het nu je rammelende maag is of zombies en skeletten. Voordat we ons halsoverkop in dit avontuur storten, lezen we in het Minecraft Combat Handboek om ons voor te bereiden op de strijd. De adviesleeftijd voor de game Minecraft is zeven jaar vanwege het vechten tegen vijanden en monsters die als eng ervaren kunnen worden. Ik kan mij voorstellen dat je als ouder liever niet hebt dat je kinderen games spelen waarin wordt gevochten. In dat geval biedt de Creative modus uitkomst!

De grootste game aller tijden

Minecraft is zo populair dat het misschien wel de grootste game aller tijden is. Je kunt het spel eindeloos spelen en elke dag nieuwe dingen ontdekken. De game heeft geen einde dus je kunt elk moment weer inhaken en verder gaan. Je kunt alles bedenken en maken wat je maar wilt. Ik begrijp wel dat mijn zoon dit zo’n tof spel vindt. Ik houd wel regelmatig een oogje in het zeil, al is het om te weten waar hij het over heeft als hij over zijn game avonturen vertelt. Naast de game Minecraft wordt ook Minecraft Dungeons regelmatig gespeeld. Dungeons bezit geen open wereld en kan er niet worden gemijnd of gebouwd. In deze game moet je je door levels heen vechten. Maar nu is het vooral uitkijken naar de nieuwste Minecraft game: Minecraft Legends (release voorjaar 2023).

Ook leuk voor de echte Minecraft fan: Ravensburger Minecraft bordspel

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo