Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews / Wandelen

Gelukkig kunnen we wandelen

52 weken lang wandeltips en inspiratie

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om heel weinig te doen en nog minder te bewegen. We hebben het onszelf zo makkelijk gemaakt dat we lopen hebben verdreven uit ons leven. We pakken zelfs de auto om in de sportschool op de lopende band te staan. De mens is gemaakt om te wandelen en de positieve effecten van wandelen op je gezondheid zijn onomstotelijk bewezen. Regelmatig wandelen heeft een verbazingwekkende kracht.

Lopen is niet saai

Het boek ‘Gelukkig kunnen we wandelen‘ is een liefdesverklaring voor wandelen door schrijfster Annabel Streets. Ze laat je in 52 leuke en leerzame reflecties op wandelen zien hoe je op allerlei manieren kunt lopen. Lopen is niet saai en dat is het ook nooit geweest. Maar je kunt wel vastgeroest zitten in je routine, zoals het dagelijkse blokje om.

Gelukkig kunnen we wandelen‘ stimuleert je om op te staan, naar buiten te gaan en te wandelen. Kies bijvoorbeeld elke week een nieuwe wandeling. Wandel op hoogte, blootsvoets, achteruit, in het maanlicht, op pelgrimswegen, wildplukkend, dansend of mindful. Elke week geef je je lichaam en geest een boost met een nieuwe wandeling. Natuurlijk hoef je de weken niet af te wachten, wandel zoveel jij maar wilt!

Wandel op blote voeten, wandel aan zee, beklim heuvels en wandel in de modder

Mijn dagelijkse ommetjes in de lunchpauze beginnen mij zo onderhand wel te vervelen. Herkenbaar wat Annabel Streets schrijft over vastzitten in je routine. Dit boek stimuleert mij om het plezier in wandelen te herontdekken. Door de variatie in wandelen zie je de wereld letterlijk en figuurlijk op een nieuwe manier. Ik ga voortaan vaker op pad met een ander doel dan enkel wandelen, ik ga van alles uit dit boek uitproberen om zo meer variatie aan te brengen in mijn wandelingen.

Nieuwe wandelavonturen

Behalve de uitdaging om elke week op een andere manier te wandelen bevat het boek veel tips en weetjes. Zo is koud weer voor velen niet de tijd om te wandelen, terwijl het juist zo goed is voor je hersenen en geestelijke gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat je helderder kunt nadenken in kou. Laat je inspireren tot een ochtendwandeling als je leest over de gezondheidsvoordelen van een ochtendwandeling voordat je je ontbijt nuttigt. Of lees over de manier waarop we lopen, onze pas, die iets zegt over wie of wat we zijn. Je leest over allerlei leuke weetjes in ‘Gelukkig kunnen we wandelen.’ Het boek is vlot geschreven en het enthousiasme over wandelen van de schrijfster is aanstekelijk. Als je nog niet enthousiast bent over wandelen, dan word je dat wel na het lezen van dit boek. ‘Gelukkig kunnen we wandelen‘ inspireert je tot nieuwe wandelavonturen!

Lees ook: Mentaal sterker door wandelen

Bestel ‘Gelukkig kunnen we wandelen’ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Gelukkig kunnen we wandelen
Annabel Streets
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021582177
juni 2021
€ 20,-

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo