Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Integer leven

Hoe blijf je trouw aan jezelf in een wereld waarin we continue prikkels van buitenaf krijgen? Je houdt je vrienden, familieleden en collega’s graag tevreden, maar loopt jezelf al gauw voorbij. We verliezen onszelf door anderen een plezier te doen. Het boek Integer leven laat je zien hoe je meer uit het leven kunt halen door eerlijk te zijn naar jezelf en goed te luisteren naar de signalen van binnenuit.

Durf jezelf te confronteren met pijnlijke vragen

Integer leven zette ik op mijn lijstje met ’te lezen boeken’ om nog meer mezelf te zijn. Het boek is zoals verwacht een zelfhulpboek om mezelf nog beter te kennen. De schrijfster Martha Beck deelt haar levensverhaal aan de hand van eigen ervaringen en voorbeelden van mensen die zij heeft gecoacht. Martha Beck is een door Harvard opgeleide socioloog, wereldberoemde coach en bestsellerauteur van de New York Times. 

Een grote bron van inspiratie is Dantes De goddelijke komedie. Ongetwijfeld bevat deze wereldliteratuur waardevolle wijsheden, maar de teksten uit de oudheid waren voor mij soms wat te langdradig. De persoonlijke ervaringen van Martha en de voorbeelden spraken mij meer aan.

Een zelfhulpboek met praktische opdrachten

Ieder hoofdstuk eindigt met praktische opdrachten, die om een actieve houding van de lezer vragen. De confrontatie met jezelf kan pijnlijk zijn, omdat je dingen naar de oppervlakte haalt die je ver weg hebt gestopt. Waar deins jij voor terug? Waar wil jij het niet over hebben? Ons gedrag sluit niet altijd aan bij onze waarden. We zeggen te vaak ‘ja’ op dingen waar we eigenlijk ‘nee’ bedoelen. Bewustwording is volgens Martha Beck dé manier om meer rust, vreugde en geluk te ervaren. Door middel van deze opdrachten probeert Martha je een spiegel voor te houden.

Het boek Integer leven kan iets voor je zijn als je worstelt met gevoelens van mislukking, angst of verdriet waar je niet helemaal de vinger op kan leggen. Het boek kan je als uitnodiging zien om trouw te zijn aan jezelf. Als je dingen doet die je eigenlijk niet wilt, creëert dat verdeeldheid in jezelf en daarmee een ongelukkig gevoel. Sommige adviezen, verhalen en opdrachten, spraken mij erg aan, maar de reflecties van Dantes vond ik ietwat te veel van het goede. Net als de schrijfster van het boek zelf ook aangeeft: neem alleen de adviezen aan die bij je passen. Je hoeft niet alle oefeningen uit dit boek te doen, maar pas toe wat op jou betrekking heeft. De beste raadgever ben je zelf!

Integer leven
Martha Beck
Kosmos Uitgevers
EAN 9789043925594
november 2022

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo