Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids / Leuke dingen

Vier je kinderfeestje in KidZcity!

KidZcity binnen speeltuin Utrecht

Samen met zijn vriendjes vierde mijn zoon een spetterend kinderfeestje bij KidZcity, het grootste indoor attractiepark van de Randstad. Behalve de klimdoolhoven en glijbanen vind je er ook attracties als botsauto’s, een treintje, carrousel, een lasergame gedeelte en nog veel meer. Het organiseren van een kinderfeestje kan nogal een gedoe zijn, maar bij KidZcity is er eindeloos veel plezier voor kinderen en geen gedoe en zooi voor de ouders. Wat wil je nog meer?

Een onbezorgd kinderfeestje

Het organiseren van een onbezorgd kinderfeestje is super makkelijk bij KidZcity. Vanaf zes betalende kinderen is het mogelijk om te kiezen uit vier pakketten (A, B, C of D). Bij alle pakketten zijn alle attracties inbegrepen en zorgt KidZcity voor een cadeautje voor de jarige, maar vooral veel gezelligheid! In een paar klikken reserveer je het kinderfeestje via de website en geef je het gewenste tijdstip voor het eten door.

KidZcity is centraal gelegen op nog geen tien minuten van de A2 bij Utrecht en heeft een eigen parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Buiten dit parkeerterrein is er over het hele industrieterrein mogelijkheid om te parkeren. Het speelparadijs is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij binnenkomst stormen de jongens de trap op. ‘Jullie zijn hier vast voor het kinderfeestje van Boris!‘ zegt de vriendelijke dame achter de balie. Mijn jarige job krijgt een hand en als cadeau een slush puppy beker die hij in het restaurant mag laten vullen. Wat ontzettend attent zo’n persoonlijk ontvangst. Ik krijg een feestformulier mee waarop ik de snacks kan turven voor de maaltijd straks.

Meteen bij de ingang is een fantastisch klimdoolhof. Voordat ik er erg in heb, zijn de jongens er al vandoor gegaan. Ze hebben groot gelijk. Ik installeer mezelf aan een tafel in de speelzaal. Een plekje voor de jongens hoef ik niet te reserveren, want die komen toch alleen maar even een pitstop maken voor wat lekkers en drinken. In het restaurant bestellen mijn man en ik iets te drinken. Je kunt er ook snacks en broodjes kopen, maar je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.

Boordevol toffe en spannende attracties

KidZcity is bedoeld voor kinderen tot en met 11 jaar. Voor jongens van zeven jaar is dit speelparadijs een walhalla. Ik moet eerlijk zeggen dat niet alleen de kids overweldigd waren, maar ik ook. De binnenspeeltuin is ontzettend ruim opgezet, maar je kunt niet verdwalen. Ik zie aan mijn zoon dat hij overweldigd is van alle toffe plekken om te spelen. Ook zijn vriendjes zijn onder de indruk, want ze zijn hier allemaal nog niet eerder geweest. Natuurlijk vinden de jongens de botsauto’s helemaal geweldig. Hier hebben ze de grootste lol. De botsauto’s zijn gelukkig niet zo groot, zodat kinderen met gemak bij het stuur en het gaspedaal kunnen komen. Ze vinden het fantastisch om zelf te mogen rijden en deze keer niet naast papa of mama in de botsauto’s te zitten. Waar je op de kermis geld moet neerleggen voor elk rondje, mogen kinderen hier onbeperkt rondjes rijden en botsen.

Met z’n zessen tegelijk glijden de jongens van de familieglijbaan. Daarna proberen ze het kasteel te veroveren en in het klimdoolhof van maar liefst drie verdiepingen spelen ze verstoppertje. In de ballenbak kun je je goed verstoppen. Helemaal bovenop het klimdoolhof vind je een uitkijktoren met mooi uitzicht op de zaal. Maar het allerleukste vindt mijn jarige job het lasergamen. In rondes van vijf minuten moet je proberen zoveel mogelijk punten te verdienen. Je krijgt een harnas om en geweer in je hand. Alleen dat al vinden de jongens te gek. Daarna is het schieten geblazen op andere deelnemers. Eén van de jongens wil liever niet lasergamen, maar hij vermaakt zich op en top in de draaimolen. Ook nemen we een kijkje bij het KidZcity circustheater waar regelmatig live entertainment is op drukke dagen. Lekker lachen met de clowns of laat je verrassen door de goochelaars.

Voor elk wat wils

Op het afgesproken tijdstip staat er een feesttafel met de KidZcity maaltijden voor ons klaar. Met rode konen van het spelen schuiven de jongens aan. De maaltijd bestaat uit een pakje drinken, een frietje met frietsaus en een klein cadeautje. Veel tijd om te eten, hebben de jongens natuurlijk niet want het liefste gaan ze weer verder spelen. Maar een lekker softijsje gaat er natuurlijk altijd in. Na een laatste ritje in de botsauto’s is het dan toch echt tijd om de feestvierders thuis te brengen. Als ik de jongens vragen wat ze het leukste in Kidzcity vonden is het antwoord unaniem: ‘ALLES!’

Kinderfeestjes vieren is gezellig, maar als je al die jongens thuis over de vloer krijgt, kan het ook behoorlijk wat troep opleveren. Bij KidZcity heb ik geen omkijken naar het feestje, terwijl de jongens zich heerlijk uitleven in- en op alle toffe attracties. Een middag KidZcity staat garant voor een te gek kinderfeestje waar de jongens het nog lang over zullen hebben. De attracties maken KidZcity echt uniek in vergelijking met andere binnenspeeltuinen. Na het feestje bij KidZcity hoef ik alleen nog maar alle feestvierders thuis af te zetten, waarna ik voldaan op de bank plof en nageniet van een geslaagd kinderfeestje.

Bekijk en boek je kinderfeestje bij KidZcity

Nog meer kinderfeestjes

Volg je mij al? Op Instagram geef ik een inkijkje in mijn persoonlijke leven.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo