Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids / Persoonlijk / Producten / Reviews

Kinderfeestje piraat

superleukkinderfeestje

Avonturen beleven, een schat zoeken en natuurlijk verkleed zijn als een echte piraat!

Een superleuk kinderfeestje organiseren, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De organisatie van een kinderfeestje is voor sommige ouders een opdracht waar ze als een berg tegenop zien of sterker nog, een nachtmerrie vinden. Een leuk feestje organiseren is best een geregel en dat kan behoorlijk wat stress veroorzaken. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik bestelde het meest verzorgde piraten kinderfeestje in een box bij Superleukefeestjes. Hiermee was ik verzekerd van een fantastisch en onvergetelijk piratenfeest. Van de uitnodigingen tot aan een piraten diploma, alles was geregeld.

Een goede voorbereiding

Met de piratenfeestbox van Superleukefeestjes hoef ik me nergens zorgen over te maken. Ik had de box nog niet besteld of ik had ’s avonds al de uitnodigingen in de bus; een leuke piratenkaart met confetti en een anker. Ik hoefde alleen nog maar een paar details op de achterkant van de kaart te schrijven.

Laat de voorpret maar beginnen met het uitdelen van de uitnodigingen

De feestjes van mijn kinderen vier ik graag thuis. Met de feestbox is de aankleding een fluitje van een cent. Binnen no time heb ik de eettafel omgetoverd in piratenthema. Een afneembaar tafelkleed (heel handig, aangezien er direct een paar glazen limonade over de tafel gingen), bordjes, bekers, een piratenvlag en zelfs kandelaars met led-kaarsen. Druk om de rommel maak ik me niet, maar een groep jongens moet zich wel goed kunnen vermaken. Ook voor het programma hoef ik eigenlijk niets meer te doen. In de box zitten leuke piratenactiviteiten en spelletjes, een knutsel en kleurplaat.

Schat zoeken

De tafel is al gedekt als de piraten binnenkomen. Ze kunnen meteen een plekje veroveren en hun eierkoek versieren. Op tafel staat slagroom, fruit en andere toppings zodat ze zelf aan de slag kunnen. Nadat de lekkere trek is gestild, is het tijd voor de cadeautjes. De piraten vormen een kring om de jarige job. In het midden ligt een fles waar de jarige job een draai aan geeft. Daar waar de dop van de fles stopt, mag diegene het cadeautje geven. Mijn zoon is ontzettend verwend met leuke cadeautjes als Lego, puzzels en het spel La Cucaracha Loop. Nadat de cadeautjes zijn uitgepakt, toveren we de jongens om tot échte piraten. In de feestbox zit verkleedkleding waardoor de jongens zich meteen echte piraten voelen. Welk kind droomt er niet van avontuur en een schat zoeken? Dan nemen we het spul mee naar buiten. Het is extra bijzonder omdat er sneeuw ligt en we zelfs het ijs op kunnen. Aangezien onze achtertuin aan het water grenst, hebben we zelfs een paar spelletjes op het ijs gedaan.

Schatzoeken en frietjes eten

Als de schatkist is gevonden, hebben de jongens een piratendiploma verdiend en is het tijd voor iets lekkers. Aan tafel wordt er door een aantal piraten geknutseld en gekleurd. Andere jongens bouwen een piratenschip van houten blokken. De afwisseling tussen actieve en rustige activiteiten is fijn. Aan de ene kant kunnen de jongens lekker hun energie kwijt en aan de andere kant kunnen we ook een rustpauze inlassen. Strak aan een ‘schema’ houden we ons niet. Als de jongens zich goed vermaken door hun eigen spel te spelen, vind ik het ook prima. Ze hebben het naar hun zin en daar gaat het om.

Van een middag schatzoeken en spelen, krijgen de jongens reuze trek. Voordat de piraten naar huis gaan, eten we het lievelingseten van mijn zoon, oftewel frietjes met knakworsten. Maar net als échte piraten eten we zonder bestek. De stoere piraten gaan natuurlijk niet met lege handen naar huis. Ze krijgen allemaal naast een masker en zwaard ook een schatkistje met diamanten en een piraten stuiterbal met lichtjes mee. Deze leuke items komen bij Koppen speelgoed vandaan. Mijn zoon heeft een geweldige dag gehad en ik heb er ook enorm van kunnen genieten. Dankzij de feestbox van Superleukekinderfeestjes heb ik zonder stress en zorgen kunnen genieten van het feest!

Neem een kijkje bij Kids voor meer tips voor onder andere leuke uitjes en boeken.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo