Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Skaten / Sport

Wilnisroute | Skaten in het Groene Hart

skeelerroute wilnisroute skeeleren

Bij toeval ontdekte ik een nieuwe skeelerroute rondom Wilnis in het Groene Hart van Nederland. Deze route van zo’n 11 kilometer loopt om een polder aan de rand van Wilnis en Mijdrecht. In deze blog vertel ik je of deze route de moeite waard is.

Eiland van Hein

Het officiële startpunt van de Wilnisroute is het Toeristisch Overstap Punt Eiland van Hein. Dit is een startpunt waar je je auto kunt achterlaten om te fietsen, te wandelen, te varen of te skaten in een landelijke omgeving. In het Huis van Hein vind je een uitgiftepunt voor kleinschalige horeca. Je kunt hier bestellen en afhalen om vervolgens je consumptie op één van onze prachtige terrassen te nuttigen. Er zijn toiletten aanwezig inclusief een invalidentoilet.

Om meer kilometers te maken, startte ik mijn skateroute vanaf het TOP Oortjespad. Vanaf hier heb je goed asfalt langs de Ingenieur Enschedeweg richting Eiland van Hein. Je skate alleen maar rechtdoor en komt vanzelf bij het officiële startpunt uit.

Dwars door de polder

Vanaf het Eiland van Hein zie je zeshoekige bordjes die de Wilnisroute aangeven. De route bestaat uit vier min of meer rechte, haaks op elkaar liggende wegen: De Bovendijk, het Molenland, de Burgemeester Padmosweg en de Wilnisse Zuwe. Het eerste deel van de route heeft goed asfalt en biedt mooie uitzichten over de polder. Op de Burgemeester Padmosweg volg ik het fietspad. Helaas tref ik hier geen (glad) asfalt, maar stenen. En niet een klein stukje, maar de hele weg tot aan het centrum van Wilnis. De skeelerroute Wilnis zou echt een dikke aanrader zijn als dit stuk asfalt zou zijn, maar die stoepstenen maken het erg lastig.

Dankbaar ben ik als ik het laatste stuk over de Wilnisse Zuwe weer lekker over het asfalt rol. Dit gedeelte van de route herken ik van de Bosdijkroute. Als je meer kilometers wil skaten dan kun je de Wilnisroute combineren met deze route of de Coperoute.

Meer must-sees, do’s & meer in de provincie Utrecht

Meer skaten in het Groene Hart

Volg je mij al op Instagram?

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo