Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Speelbos Nieuw Wulven

Dichtbij Houten heb ik weer een prachtig natuurgebied met natuurspeeltuin ontdekt: Speelbos Nieuw Wulven. Het speelbos wordt beheerd door Staatsbosbeheer en is gebouwd op een plek van een oud Romeins fort. Op een koude, winterse zaterdagochtend vertrekken we vroeg richting Houten. De auto parkeren we op een klein parkeerterrein aan de Binnenweg. Vanaf hier maken we een korte wandeling van ongeveer één kilometer over een verhard pad naar de speeltuin. Onderweg komen we zeven paaltjes met dieren uit het bos tegen, zoals de gaai, haas en fazant. Op elk bordje staat een spel voor onderweg. We gaan op avontuur en volgen een route door het Kleine Dwaalbos naar het grote Fort, oftewel het hart van het speelbos.

Klimmen en klauteren

Het Speelbos ligt niet in een bos, maar bevindt zich op een open plek waar ooit een Romeins fort heeft gestaan. Het is gericht op kinderen van alle leeftijden. Lekker spelen en buiten de paden ravotten mag. Mijn jongens slepen meteen met takken en schaatsen over de bevroren waterplassen. De speeltuin heeft geen traditionele speeltoestellen, maar natuurlijke objecten. Ook is er een veldje waar je kunt voetballen. Het is een heerlijke plek om lekker te spelen. De waterpomp is helaas bevroren, maar er is genoeg te doen zoals schommelen op autobanden, klimmen en klauteren op houten objecten en rondrennen.

Het verdronken bos

Even verderop is er voor waaghalzen een klimtouwen constructie gebouwd over water. Dit wordt het verdronken bos genoemd. Wie durft er als eerste naar de overkant? Mijn oudste zoon laat dit zich geen twee keer zeggen en is binnen no time aan de overkant. Het is wel even spannend, want het hout en de touwen zijn nat en glibberig. Ik bedenk me hoe geweldig deze plek in de zomer zal zijn. De jongens kunnen dan eindeloos met zand en water kliederen. Nieuw Wulven is echt een prachtig gebied, behalve spelen kun je hier ook heerlijk wandelen, zoals het Klompenpad over het natuurgebied, boerenland en langs Fort bij Vechten.

Toekomstplannen

Op dit moment is er nog geen horeca of sanitaire voorzieningen, maar in de nabije toekomst gaat dit wel veranderen. De gemeenteraad van Houten heeft in ruime meerderheid ingestemd met het plan vlakbij het bestaande speelbos een restaurant te bouwen met daarbij extra speel- en trimtoestellen. Heerlijk om straks een wandeling te kunnen combineren met een kop koffie en iets te eten.

Ben je benieuwd naar andere speelbossen of hotspots waar ik (met kinderen) ben geweest? Neem dan een kijkje bij Kids. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. Ik deel nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo