Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Kids

Kinderfeestje met reptielen

Tijdens een uniek kinderfeestje van Exotus Serpenti ontdekten mijn jarige job en zijn vrienden veel weetjes over deze prachtige dieren en mochten ze zelfs aaien en vasthouden. Zeven jaar is een bijzondere leeftijd, want in deze eerste levensjaren van een kind wordt de basis gelegd voor de hele verdere ontwikkeling. Natuurlijk wil ik mijn kinderen een goede basis meegeven voor de rest van hun leven. Hoe leuk is het om een leerzaam en spannend feestje te geven met ware reptielen?

De natuur in huis

Exotus Serpenti geeft natuureducatie aan scholen, maar organiseert ook kinderfeestjes aan huis. Door omstandigheden kon het feestje niet bij ons thuis plaatsvinden, maar ik huurde een ruimte bij de Escapepool. Eigenlijk kwam dit super goed uit, want het is nogal wat om tien actieve jongens over de vloer te hebben. De Escapepool heeft een ruime kantine en een heerlijk buitenterrein waar de jongens lekker kunnen rennen en uitrazen. Na zingen, cakes versieren en limonade drinken is daar dan eindelijk ‘de collega van Freek Vonk’ met de dieren.

Bilal en zijn collega Vera lieten ons kennis maken met vier reptielen. Bij de boeking mag je je voorkeur doorgeven. De kinderen worden hier twee uur mee vermaakt. Hoe mooi is dat! Met de nodige suiker achter hun kiezen, dacht ik dat het nogal een uitdaging zou zijn om de jongens stil te krijgen. De reptielen kunnen namelijk niet tegen herrie. Maar als Raymond de landschildpad op tafel wordt gezet, is het muisstil. De jongens waren zichtbaar onder de indruk.

Lees ook: Escapepool Woerden, lukt het jou om op tijd te ontsnappen?

Oog in oog met bijzondere reptielen

Sommige jongens wisten al best veel en er werden leuke vragen gesteld. Hoe plast een schildpad eigenlijk? Bilal gaf overal antwoord op en de jongens werden uitgenodigd om de schildpad te aaien of even vast te houden ‘als een hamburger’. Door een kruis te maken van je armen kon je laten weten of je dit wel of niet wilde. Een mooie manier om niet te hoeven zeggen dat je het niet wilt of durft.

Vervolgens maakten we kennis met een kameleon met de meest prachtige kleuren. Een kameleon is heel gevoelig voor stress en daarom bleef de kameleon in de vertrouwde handen van Bilal en zijn collega Vera. Exotus Serpenti neemt de dieren maximaal twee keer per week mee op pad, omdat het anders te stressvol voor ze kan zijn. Ook als ze aan de dieren merken, dat ze stress ervaren tijdens een feestje of presentatie, gaan ze terug naar hun verblijf. Na een korte pauze en buiten even uitrazen, was het tijd voor de meest spannende dieren van het feestje.

Boek jouw reptielenfeestje direct via de website van Exotus Serpenti

Ben jij bang voor een slang?

Ook de vogelspin mag niet geaaid worden, maar wordt wel in een bakje op schoot genomen. De jongens waren diep onder de indruk en misschien ook wel blij dat ze dit spannende dier niet vast hoefden te houden. Ik in ieder geval wel. Het succesnummer was natuurlijk de Boa Constrictor die we niet alleen mochten aaien, maar ook om onze nek mochten houden.

De tijd vloog voorbij en na twee uur wisten we alles over deze spannende reptielen. Bilal had nog veel langer kunnen vertellen. Alle kinderen vonden het leuk. Na het luisteren moesten ze natuurlijk wel weer even uitrazen. Het kinderfeestje werd afgesloten met een quiz, diploma en frietjes. Exotus Serpenti heeft gezorgd voor een onvergetelijke en leerzame ervaringen voor mijn kinderen, hun vriendjes en voor mij. In de auto naar huis vroeg ik de jongens of ze het leuk vonden. Ze waren allemaal enthousiast en eentje zei zelfs: ‘Dit was de mooiste dag van mijn leven!’. Daar doe je het toch voor?

De aankleding van dit te gekke feestje en de cadeautjes voor de kinderen is mogelijk gemaakt door Koppen Speelgoed.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo