Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Hotspots / Kids / Kids / Reviews

Familierestaurant Bergsche Plas

Een staycation is helemaal zo erg nog niet. Om eerlijk te zijn, geniet ik er zelfs van. Nederland heeft zoveel mooie plekjes om te ontdekken. Zo besloten we om een stukje Rotterdamse natuur op te snuiven in het Lage Bergse Bos. Midden in dit prachtige natuurgebied ligt familierestaurant Bergsche Plas, een super kindvriendelijk restaurant met een ruim terras aan het water. Aan de andere kant van het restaurant vind je nog een groot terras met uitkijk over de zandspeeltuin en de speelpolder. Kinderen kunnen hier eindeloos klimmen, klauteren, spelen en ontdekken. En dat is nog niet alles, want je kunt hier wandelen tussen de Schotse Hooglanders én genieten van een boottochtje in een fluisterbootje. Deze plek is uniek en heeft alle ingrediënten voor een heerlijke familiedag in de natuur.

Achtertuin van Rotterdam

Het Lage Bergse bos ligt op steenworp afstand van Rotterdam aan de oever van de rivier De Rotte. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Er wordt hier veel gewandeld en gefietst. Op steenworp afstand hebben mijn man en ik hier eerder een MTB clinic gedaan. Onze auto parkeren we kosteloos bij het familierestaurant Bergsche Plas. Vanaf daar wandelen we één van de wandelroutes die door Recreatieschap Rottemeren zijn uitgezet. Deze wandelroute is zo’n 3-5 kilometer lang, een mooie afstand om met de kinderen te wandelen. Een bijzondere ervaring is dat er Schotse Hooglanders los rondlopen. Het zijn rustige en vriendelijke dieren, maar die horens zijn wel indrukwekkend. De Schotse Hooglanders zijn de natuurlijke beheerders van dit gebied. Door te grazen, voorkomen ze dat open terreinen niet dichtgroeien.

Klimmen, klauteren, spelen en ontdekken in de achtertuin van Rotterdam!

In het Lage Bergse Bos ligt de Speelpolder Bergse Vallei waar kinderen naar hartelust kunnen spelen met natuurlijke elementen. Zo is er een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route langs het water. Je kunt je evenwicht testen op de stapstenen in het water, modderkastelen bouwen of klimmen en klauteren in één van de klimbomen. Kinderen moeten toch af en toe ‘uitgelaten’ worden en dat kan hier perfect. Mijn kleine avonturiers vliegen alle kanten op. Op zo’n mooie dag als vandaag heeft het water natuurlijk enorme aantrekkingskracht. Het is dan ook aan te raden om zwemkleding, handdoeken en droge kleding mee te nemen. Je wordt hier gegarandeerd nat. De kinderen vermaken zich prima in het water en aan de oever is het ook goed vertoeven. Het uitzicht is geweldig en het voelt als vakantie.

Lekker eten en drinken

De kinderen zijn nog lang niet uitgespeeld, maar na al dat wandelen en spelen lusten we wel wat. We worden vriendelijk ontvangen bij Familierestaurant Bergsche Plas en nemen plaats op het terras bij de zandspeeltuin. Vlot worden we geholpen en met een drankje in de hand bekijken we de menukaart. Naast pannenkoeken zijn ook soepen, sandwiches, eiergerechten, salades en andere maaltijden te bestellen. De kinderen kunnen we vanaf het terras goed in de gaten houden. Ondanks het mooie weer verkennen de jongens ook graag even de speelhoek binnen. Even later smullen we allemaal van een heerlijke pannenkoek. De kinderen rennen tijdens het eten van tafel, maar dat geeft niet. Het terras zit vol, maar er is voldoende ruimte tussen de tafels. Het restaurant is ingericht op kinderen en de sfeer is ontspannen. Familierestaurant Bergsche Plas is absoluut een uniek plekje midden in de natuur. Behalve families met kinderen zie je ook veel sportievelingen die even pauze houden tijdens een wandel- of fietstocht.

Varen op de Bergse Plas

Na de lunch maken we ons klaar voor de volgende activiteit. Varen op de Bergse plas is een leuk extraatje om onze dag compleet te maken. Bij het Familierestaurant Bergsche Plas kun je een fluisterboot van Silence Boats of waterfiets huren. Iedereen kan het, want een vaarbewijs is niet nodig. Ook aan de reddingsvesten voor de kinderen is gedacht. Op het water genieten we van de natuur en omgeving. De zon schijnt fel dus de overkapping op de boot is prettig. De kinderen kijken hun ogen uit. Op een breed stuk mogen ze zelfs even achter het stuur kruipen.

Voor even kapitein bij Familierestaurant Bergsche Plas!

Na het ontspannen boottochtje rennen mijn jongens weer richting de speelpolder. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Vanaf het terras van het restaurant houden we de kinderen in de gaten, terwijl we proosten op een geslaagde dag. Met een ijsje in de hand lopen we terug naar de auto. Eten, drinken, spelen én varen, bij familierestaurant Bergsche Plas kan het allemaal!

Familierestaurant Bergsche Plas | www.bergscheplas.nl | Instagram

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo