Zoeken...
TOP
Food Reviews Tussendoortjes

Snoep zonder troep

Laatst was ik op Instagram een beetje aan het zoeken naar verantwoord snoep. Gezond leven vind ik heerlijk, maar snoepen ook! Zo kwam ik bij Tante Toos Suikerloos terecht. Deze leuke naam maakte mij meteen nieuwsgierig. Tante Toos Suikerloos is ontstaan uit passie voor gezond eten. “Mensen bewust maken en tegelijkertijd een alternatief bieden.” Het snoep van Tante Toos Suikerloos is puur natuur, gemaakt van echt fruit, zoals appels, mango, peren en frambozen. Bovendien bevat het snoep geen geraffineerde suiker, gluten en allerlei andere gekke toevoegingen. En het is ook nog eens geschikt voor een vegan, raw én paleo lifestyle. Dat klinkt goed zeg!

Snoep zonder troep. Yummy for your tummy!

MATTIES, gedroogde fruitmatjes, worden met de hand gemaakt van 100% puur fruit. Het fruit wordt op lage temperatuur gedroogd, zodat alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Ze bevatten van nature aanwezige suikers, zijn glutenvrij en vegan. MATTIES zijn er in drie smaken: aardbei, appeltaart en mango.
SNIPPIES zijn de overgebleven randjes van de MATTIES. Af en toe worden er kruiden gebruikt.

Ingrediënten MATTIES: dadels, appels (18%), mango (15%), aardbei (5%), peer, vitamine C, kaneel.

Het snoep ziet er niet alleen zoet uit, zo smaakt het ook! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van Tante Toos Suikerloos. Op verzoek maakt ze ook traktaties. Super handig, want puur fruit past in het traktatiebeleid op school. Maar wat ik echt tof vind, is dat er diverse workshops worden aangeboden voor ouder en kind, zodat je samen met je kinderen zelf snoep kunt maken.

Eet de regenboog met verantwoord snoep!

Naast dat ik zelf een snoepkont ben, wil ik ook mijn kinderen verantwoord laten snoepen. Hoe leuk is het dan om het snoep dan ook nog eens samen te maken? Zo kun je je kinderen vertellen wat er in zit en waar het vandaan komt. “Misschien dat ze niet direct wild enthousiast zijn, maar op den duur zul je merken dat ze er stiekem toch trots op zijn dat ze weten waar hun eten vandaan komt, dat ze weten hoe het gemaakt wordt en dat ze het zelfs zelf kunnen maken!” aldus Tante Toos Suikerloos. Mijn kinderen zijn nog iets te jong, maar de workshop houd ik zeker in mijn gedachten!

Tip van TOOS: Snoep altijd met mate(n) dat is gezellig en het allerbest. Deze blog bevat producten die door een merk zijn opgestuurd.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit