Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Reviews

Dagje Duinrell

Dolgraag wilden mijn kleuters in een achtbaan, maar ik dacht dat ze nog te jong zouden zijn. Meestal mogen de allerkleinsten, in verband met hun lengte, nog niet in alle attracties. Daarom zijn we nog niet eerder naar een pretpark geweest, totdat ik via vrienden hoorde over Duinrell. Hoe jong of oud je ook bent, in het attractiepark van Duinrell is het voor iedereen én elke leeftijd leuk. Zelfs voor de kleinste avonturiers zijn er ontzettend veel leuke attracties, waaronder een stoere kikkerachtbaan. Met meer dan veertig attracties beleefde ik met mijn gezin een heerlijke Duinrell-dag om nooit te vergeten!

Duinrell ligt midden in het bos- en duingebied van Wassenaar. Het is een mooie groene omgeving en het strand is vlakbij. We zijn vroeg op pad gegaan en rond de openingstijd van het park parkeren we de auto. Het park is goed bereikbaar met de auto en voor de ingang is voldoende parkeergelegenheid. De dag begint een beetje regenachtig, maar dat mag de pret niet drukken. Regenjassen aan én gaan!

Duinrell, daar kikker je van op!

Wind door je haar en kriebels in je buik

Al vanaf de parkeerplaats wijzen de jongens elke kikker aan die ze zien. Binnen kijken ze hun ogen uit en na een innige knuffel met Rick de Kikker weten ze gewoon niet welke kant ze op willen rennen. We kiezen voor de monorail. Op grote hoogte fietsen we een rondje door het park met uitzicht op Wonderland. Daarna staat de kikkerachtbaan op het programma. We lopen langs een grote speeltuin met hoge glijbanen, het kikkerrad, de botsboten en de zweefmolen. ‘Jippie’ gilt mijn oudste voorin de kikkerachtbaan. De jongens vinden het zo mooi dat we meteen nog een keer gaan. Ook de dragonfly achtbaan hebben ze gespot en ze zijn klaar voor het echte werk. Ook dit is een familie achtbaan, maar gaat nog een stukje harder en hoger dwars door de bomen heen.

Samen maken de jongens een ritje in de locomotion, een westerntreintje, en ontdekken ze trollen in de trollengrot van de monotrein. We draaien rondjes in de zweefmolen en springen zo hoog we kunnen op de trampolines. De tijd vliegt en we ploffen neer op het terras van de Schaapskooi. In dit La Place restaurant worden alle gerechten vers gemaakt. Het is al lekker weer geworden en de regenjassen en truien kunnen uit. Veel tijd om te eten nemen we niet, want de jongens vliegen van tafel om de speeltuin te ontdekken. Ooit begon Duinrell met een speeltuin en die speeltuin is nog steeds een groot succes met o.a. een glijtoren van wel 22 meter en drie glijbanen. Om de speeltuin is een hek en het aantal ingangen zijn beperkt. Prettig, want zo verliezen we onze jongens niet snel uit het oog.

Grote avonturen voor kleine helden

We botsen en draaien in de botsauto’s en maken salto’s op de trampoline. Je kunt ook nog midgetgolfen, maar de jongens rennen alweer naar de authentieke draaimolen. Met groot plezier draaien ze rondjes, terwijl mijn man en ik even van een kopje koffie genieten. Later ontdekken we de ballenbak waar de jongens vanaf een schip springen in een zee van ballen. ‘We komen wel als we klaar zijn, mama’. Die zien we voorlopig niet meer terug. We lopen terug naar Wonderland waar we bekende sprookjes tegenkomen, die we dagelijks voorlezen aan de jongens, zoals klein duimpje en Roodkapje. Er zijn verschillende miniattracties, zoals dansende paddenstoelen. Daarna zingen en swingen we mee met de Kwakus Kwebbel show. De show duurt ongeveer vijftien minuten en dat is precies goed voor de spanningsboog van de kleine mannen. In de verkeerstuin scheuren de jongens nog wat rondjes tegen het verkeer in en als afsluiting maken we nog een fietstochtje over de monotrail.

Het Tikibad hebben we vandaag bewust overgeslagen. We hadden al verwacht dat er in het park meer dan voldoende te doen was voor één dag. Het Tikibad is het grootste glijbanenparadijs van de Benelux met ook een enorm waterparadijs voor kinderen onder de 120 cm. Vorig jaar is het Tikibad naar buiten uitgebreid met o.a. een grote waterspeeltuin.

Het is al laat in de middag als we naar huis gaan. Mijn jongste huilt, hij wilt nog lang niet naar huis. Zodra we het parkeerterrein afrijden met de auto, slapen onze avonturiers. Het was een onvergetelijke dag met een gouden randje. In de auto naar huis werp ik nog een blik op de Duinrell gids en tot mijn verbazing hebben we zelfs attracties gemist zoals de hoogste uitkijktoren van de Benelux, de indoorspeeltuin en een glijbaan waar je op een matje naar beneden gaat. Des te meer reden om gauw weer een leuke dag te beleven in Duinrell!

Duinrell | Duinrell 1 te Wassenaar | www.duinrell.nl

Kijk hier voor meer leuke hotspots: Reviews.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo