Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Wandelen

Speelbospad Nijverdal

speelbospad nijverdal overijssel

Als we het terrein van vakantiepark Mölke afrijden, zien we hazen door het weiland rennen. ‘Mama, dit is echt de eerste keer dat ik een haas zie rennen!’ De jongens genieten enorm van het buiten zijn en vinden spelen in de natuur het leukste wat er is. Daarom besluiten we om naar het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal te gaan. Het is ongeveer een kwartiertje rijden vanaf onze accommodatie. Bij het Buitencentrum start het Speelbospad Nijverdal waar houten eekhoorns ons de weg door het bos wijzen.

Een leuke wandeling voor kinderen

Gelukkig is het droog als we een kwartier later uit de auto stappen. Het weer zit helaas niet echt mee, maar toch gaan we lekker op pad. Bij het Buitencentrum is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en vanaf hier loop je zo het bos in. ‘Een eekhoorn!’ Voordat ik er erg in heb, zijn de jongens er al vandoor gegaan. Als verkenners voorop, op zoek naar de houten eekhoorns en nieuwsgierig naar wat komt.

Natuurlijk kruipen de jongens in de dassenburcht en klimmen we later samen in de boomhut. We lopen over boomstammen, doen een wedstrijdje verspringen en bouwen hutten. We stappen in de boomstamtrein en wagen ons over de wiebelbrug. Wat een fantastisch speelbos is dit! Halverwege het pad is een groot grasveld waar je eventueel kunt picknicken.

In de buurt: Wandelen op de Lemelerberg

Lammetjes kijken bij Schaapskooi Twilhaar

Vanaf het grasveld is het zo’n 250 meter naar de Schaapskooi Twilhaar. De jongens hadden duidelijk minder zin om die kant op te gaan. ‘Mama, wat is er nou zo bijzonder aan schapen?‘ Maar toen we er eenmaal waren, vonden de jongens het toch leuk om even naar de pasgeboren lammetjes te kijken. Helaas konden we niet even binnen kijken. Je kunt de Schaapskooi bezoeken op afspraak of op speciale dagen zoals Lammetjesdag.

We volgen het Speelbospad Nijverdal weer en komen nog meer leuke speelmogelijkheden tegen. Speelbossen zijn een fantastische manier om wandelen met kinderen leuk te maken. Bij het Buitencentrum zijn ook allerlei leuke horecagelegenheden. Zo kun je na je wandeling lekker bijkomen op het terras met een hapje en een drankje. Vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je overigens ook een Kabouterpad lopen. Speelbospad Nijverdal is een heerlijke plek om lekker te wandelen en ravotten in de natuur. Wat ons betreft een absolute aanrader!

Meer activiteiten en bezienswaardigheden in Overijssel

In de buurt

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo